Pagina's

woensdag 20 augustus 2014

Boerderijfeestje bij je thuis

http://www.kidsfeestje.nl/feestartikelen/ff_698_boerderij-party_40.html

Kinderfeestje met de boerderij als thema

De boerderij past perfect bij de belevingswereld van peuters en kleine kinderen. En het is een veelzijdig verjaardagsthema, je kunt er alle kanten mee op. Je kunt met de kinderen een kinderboerderij bezoeken, typische boerderijspelletjes spelen in je eigen tuin of de dieren op de boerderij centraal stellen tijdens het kinderfeestje.

In onze webshop vind je een heleboel feestartikelen, traktaties en uitdeelcadeautjes die passen bij het boerderijthema. Laat je alvast inspireren door deze feesttips en geef er gerust je eigen draai aan.

https://www.kidsfeestje.nl/themafeestjes/boerderij-feestje/

Tover je huis om in een echte boerderij

Als het even kan, is het leuk om dit feestje buiten te organiseren. Of tover je schuur of tuinhuisje om tot een ware kinderboerderij. Je kunt zelf een hek knippen uit kartonnen dozen en vervolgens wit schilderen. Kleed aan met knuffels en boerderijdieren!

Laat de kinderen aan een houten picknicktafel of op hooibalen zitten. En versier de tafel met een tafelkleed, papieren bordjes, bekertjes en servetten in boerderij-stijl. Vrolijk de boel nóg meer op met boerderij-slingers!

Boerderij Spelletjes

Oudere kinderen (4 tot 8 jaar) zijn dol op spelletjes waarin ze hun energie kwijt kunnen. Denk aan typische boerderij-spelletjes als kruiwagen lopen, boeren-laarzenrace, tractorband rollen, aardappels (in emmer) gooien, touwtrekken en hooibalen stapelen. Iets minder wild en toch heel erg leuk: boerderij-dieren-kwartetspel.

Peuters kun je ook vermaken met een verhaal over een dag op de boerderij, waarin diverse boerderijdieren voorkomen. Geef elk kindje van te voren een kaartje met daarop een dier. Zodra dit dier in het verhaal wordt genoemd, moet het kind het geluid van het desbetreffende dier maken.

Knutselen op de boerderij

Is het slecht weer? Of zoek je een activiteit waarbij de kinderen tot rust kunnen komen? Ga dan met de kinderen knutselen. Je kunt hen bijvoorbeeld deze boerderij-sleutelhangers of memohouders laten versieren.

Het enige wat je hoeft te doen, is wat knutselspullen klaar zetten. Denk aan verf, kleurstiften, boerderij-stickers, foam clay, glitters of houten plakbeestjes. En laat de kids lekker knutselen! Peuters zijn hiermee uren zoet.

https://www.kidsfeestje.nl/uitdeelzakje-boerderij-koe.html

Traktaties voor een boerderijfeestje

Na afloop kun je de gasten zo'n fantastisch snoepzakje in de vorm van een koe mee naar huis geven. Een boerderij-plakkaartje is een creatief afscheidscadeautje voor peuters. Ook leuk deze kartonnen boerderij-maskers, die ze zelf kunnen inkleuren.

De oudere kinderen maak je blij met een dieren-schuifspelletje of een stuiter-ei (in het kader van een ei hoort bij de boerderij). Op onze website vind je nog veel meer leuks, dus neem een kijkje voordat je het feestje gaat organiseren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten