Pagina's

woensdag 4 september 2013

Pizza's bakken op je verjaardagsfeest

Wat is er nog leuker dan op je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes zelf pizza's bakken? Met de pizzarette maakt iedereen zélf zijn eigen mini-pizza's, gewoon aan tafel! De pizzarette is een speciale Italiaanse pizza-oven met een terracotta koepel, die je midden op tafel kunt zetten. Hartstikke gezellig, zo'n pizzafeestje!

Kinderfeest wordt écht kookfeest

Maak van het feest een echt kookfestijn! Waarbij zelfs een creatieve activiteit in het teken van koken staat.

Laat de kinderen bijvoorbeeld eerst een persoonlijke koksmuts decoreren. Of laat hen zelf een kookschort inkleuren met textielkleurstiften. Dit is een leuke, creatieve activiteit voor zowel jongens als meisjes van 7 tot 10 jaar. Met zo'n grappige kookmuts op hun hoofd en zo'n uniek kinderkookschort zijn de kleine koks helemaal klaar voor het maken van de pizza's.


Pizzadeeg maken

Je kunt natuurlijk kant-en-klaar pizzadeeg in de winkel kopen. Maar het is veel leuker om de kinderen zelf pizzadeeg te laten maken. Pizzadeeg is een eenvoudig deeg dat slechts uit een paar ingrediënten bestaat. En de kids vinden het heerlijk om het deeg te kneden. Gewoon doen dus. Het moet lukken met dit recept voor pizzadeeg.

Voorbereiden van de pizza's

Terwijl het deeg staat te rijzen, kunnen de jonge pizzabakkers alle ingrediënten voor het beleggen van de pizza's voorbereiden. Er moet een lekkere tomatensaus gemaakt worden. En je kunt de kinderen uien, tomaten, paprika's of champignons laten snijden. Denk ook aan geraspte kaas, olijven, ham, salami, verse kruiden... alles wat nodig is voor overheerlijke pizza's.

Wie is de beste pizzabakker?

En dan is het tijd om de pizza's samen te stellen. Iedereen bepaalt zelf het beleg voor zijn of haar eigen pizza. Wordt het een pizza Margherita, Quattro Stagioni of een nieuwe, zelf verzonnen pizza? Leg de pizza op de speciale pizza spatels en schuif deze met 4 tegelijkertijd op de voorverwarmde plaat. Een paar minuten wachten en de pizza's zijn klaar. Dat wordt smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten