Pagina's

woensdag 29 oktober 2014

Kinderfeestje zonder stress (deel 1)

Het geheim van een stressvrij feestje

Wij houden van kinderfeestjes. Maar we realiseren ons ook dat er genoeg moeders (vaak hardwerkende mama's) zijn, die er als een berg tegenop zien om een kinderfeestje te organiseren. Ze vinden het maar een gedoe en raken het overzicht kwijt. Het liefst zouden ze alles uitbesteden.

Ben jij zo'n moeder? Lees dan vooral verder en ontdek hoe je voor je kind een onvergetelijk kinderfeestje organiseert zonder stress. Het geheim om onnodige stress te vermijden? Maak het jezelf vooral niet te moeilijk, bereid je goed voor en schakel hulp in!

Kies een verjaardags thema

Een thema voor het kinderfeestje kiezen is niet persé noodzakelijk, maar wel heel erg handig. Je hebt dan een rode draad waar je mee kunt werken. Dat is lekker overzichtelijk en maakt het veel gemakkelijker voor jezelf.

Op deze blog vind je een heleboel leuke ideeën voor themafeestjes. Favoriete thema's voor jongens zijn: piraten, ridders, spiderman en voetbal. Bij de meiden zijn het feeënfeestje, Mega Mindy, Dora, K3 en paarden erg populair. Laat je zoon of dochtertje uit 2 of 3 thema's kiezen en ga daarmee aan de slag.

Uitnodigingen voor het feestje

Maak niet de fout om teveel kinderen uit te nodigen. Een veelgebruikte formule is evenveel gasten als het aantal jaren van de jarige. Maar minder mag natuurlijk ook.

Koop kant-en-klare uitnodigingskaarten, die passen bij het verjaardagsthema. Hier vind je meer tips over wat er op de uitnodiging moet staan. Laat het feestje niet te lang duren: drie uur is meer dan genoeg. Verstuur de uitnodigingen per post of stop ze samen met je kind in de brievenbussen van de genodigde gasten. Dit om problemen op het schoolplein te voorkomen.

Feestversiering

Je kunt in onze webshop kant-en-klare feestversiering kopen voor de meest uiteenlopende verjaardagsthema's. Denk aan ballonnen, feestslingers, vlaggenlijnen, etc.

Afhankelijk van het feestthema kun je de feestruimte nog verder opleuken met extra accessoires. Denk aan strobalen bij een boerderijfeestje of spinnen(webben) bij een griezelfeestje. Maar ga vooral niet teveel zelf knutselen. Houd het simpel. Je kunt ook knuffels en speelgoed als accessoires gebruiken.

Cadeautjes uitpakken

Als alle gasten er zijn, worden eerst de cadeautjes uitgepakt. Het is leuk om van het uitpakken een spelletje te maken. Je kunt de jarige even de kamer uitsturen, zodat de kinderen hun cadeautjes kunnen verstoppen. Daarna mag de jarige gaan zoeken, waarbij de gasten aanwijzigingen (warm/koud) mogen geven.

Je kunt de kinderen ook in een kring laten zitten met hun cadeautje in de hand. Wanneer de muziek begint te spelen geven ze de cadeautjes door naar elkaar. Wanneer de muziek stopt mag de jarige het cadeautje open maken dat hij of zij in de hand heeft.

De volgende week lees je in deel 2 nog meer tips om je kinderfeestje zonder stress te laten verlopen. Daarin komen o.a. spelletjes, feesthapjes en traktaties aan bod. Houd onze blog in de gaten, zodat je niets hoeft te missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten