Pagina's

woensdag 5 november 2014

Kinderfeestjes zonder stress (deel 2)

Een feestje geven zonder gestress? Het kan!

Levert het geven van een verjaardagsfeestje bij je thuis je onnodig veel stress op? Stop met stressen. Met dit 'draaiboek' kan het niet meer fout gaan. In deel 1 van dit artikel lees je alles over hoe je het jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken met een themafeest. Het geeft je houvast! En een heleboel feestartikelen zijn kant-en-klaar te koop. Gemakkelijker dan dat kan het niet!

En in dit tweede deel lees je alles over verjaardagstaarten, spelletjes en traktaties. De beide artikelen vormen samen een soort van draaiboek dat je kunt volgen bij het organiseren van je kinderfeestje.

Een lekkere verjaardagstaart

Er zijn moeders die persé zelf een verjaardagstaart willen bakken terwijl ze dat nog nooit eerder gedaan hebben. Logisch dat dat stress oplevert. Doe dat dus niet! Koop gewoon een taart bij de bakker. Voor je kind maakt dat écht geen verschil. Het uitblazen van de kaarsjes zorgt voor de grootste pret!

En heb je geen zin in geknoei met taart en slagroom? Bestel dan gewoon een snoeptaart die past bij het verjaardagsthema. In onze webshop heb je keuze uit 19 verschillende snoeptaarten. Daar zit vast een taart bij die je kindje helemaal geweldig vindt.

Kinderfeestje spelletjes

Dé tip voor 'stresskippen': houd het simpel. Ga geen complete speurtocht uitzetten, maar kies voor een paar eenvoudige kinderspelletjes en laat je verrassen door hoe leuk de kinderen deze spelletjes vinden.  Op deze blog vind je volop inspiratie voor spelletjes met ballonnen, waterspelletjes, balspelletjes en nog veel meer…

Bedenk van te voren welke spelletjes je wilt doen en zet eventuele attributen klaar. Maar wees flexibel in je planning. Let goed op de kinderen. Hebben ze het naar hun zin? Ga dan nog even door met het spelletje. Vervelen ze zich? Begin dan met het volgende spelletje.

Creatief kinderfeestje

Heb je een creatieve zoon of dochter, die houdt van knutselen? Dan is het hartstikke leuk om ook een knutselactiviteit in te plannen. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld t-shirts laten inkleuren of versieren. Knutselen met decopatch is altijd een succes. Of wat dacht je van een zeepketting maken?

Geef elke kindje zijn eigen bakje met schaar, lijm, versiering en knutselspullen. Zo voorkom je gegil en onderlinge strijd. Op tafel leg je natuurlijk een leuk tafelkleed, dat je na afloop kunt afwassen (of zelfs kunt weggooien). Dan heb je alle rommel ook snel weer opgeruimd.

Blijven de kinderen eten?

Het hoeft natuurlijk niet! Maar het is wél gezellig. En met onze 'houd-het-simpel'-mantra wordt het vast een succes zonder stress! Maak dingen die je vaker maakt en die je kinderen lekker vinden: knakworstjes met frietjes, pannenkoeken, een plaatpizza. Vraag van te voren na of je rekening moet houden met eventuele allergieën.

Bereid zoveel mogelijk voor of roep de hulp in van een vriendin, moeder of zus, die je tijdens het feestje even kan helpen. De tafel kan je van te voren al dekken met een tafelkleed, wegwerp bekertjes en bordjes, die passen bij het feestthema (of niet!)

Afscheidscadeautje mee naar huis

Het is leuk om de kinderen na afloop een bedankje mee naar huis te geven als aandenken aan het feestje. Ja, daar komt 'ie weer: houd het simpel. Een klein speelgoedje dat past bij het verjaardagsthema, wat snoep, knutselwerkje dat de kinderen zelf hebben gemaakt. Alles kan!

Het geheim zit 'm in de verpakking. Daarmee kun je écht de blits maken. Denk aan vrolijke feestzakjes of kartonnen traktatieboxen.

En dan zit het erop! Hopelijk kun je terugkijken op een geslaagd feestje! Niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten