Pagina's

dinsdag 6 oktober 2015

Go Loco: spelenderwijs leren


Leerspellen

Er zitten voordelen aan het koudere weer en de kortere dagen. Ja echt. Tenminste, als jullie ook zo van spelletjes houden. Heerlijk op een luie zondag in de pyama's de bordspelletjes uit de kast halen en samen scrabbelen, mens-erger-je-nieten en risken.

Voor de kleinere kinderen zijn spelletjes bovendien een goede manier om te leren. Met zogenaamde leerspelletjes beleef je een leuke middag én trainen de kinderen hun geheugen, taalvaardigheid of rekenkundig vermogen.

Van vroeger: Loco

Daar is even een 'Oh ja!'-moment hè?, toen je de afbeelding van de Loco basisdoos zag. Loco is namelijk al 35 jaar een groot succes. Ongetwijfeld heb jij er vroeger dus ook mee gespeeld en geleerd, thuis of op school. Het spel bestaat uit een basisdoos met blokjes en boekjes met opdrachten over rekenen, taal, lezen, tafels en nog veel meer. Spelenderwijs leren kinderen met Loco rekenen en lezen.

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er Loco Bambino. Dit boekje met de titel 'Dit kan ik al' bevat 66 opdrachten waarbij de kinderen leren observeren, vergelijken en combineren. Goed voor de ontwikkeling van het concentratievermogen van een kind.


Loco Mini Dora Pakket

Heb jij ook een kleine Dora The Explorer fan thuis zitten? Dan wordt lerend spelen nog leuker met het Loco Mini Dora en Diego pakket. Dit complete pakket bevat de basisdoos en twee boekjes Samen spelen met Dora en Op avontuur met Diego. Het wordt geleverd in een handige opbergdoos en is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Er zijn meerdere thema's beschikbaar. Ook voor liefhebber van 'Kikker en vriendjes', Bert & Ernie en paarden zijn er leuke boekjes en spelletjes. Klokkijken leer je tenslotte ook met Loco. Genoeg keuze, dus let's go Loco deze winter!


Het grote basisschool-spel

Voor basisschoolgangers mag het grote basisschool-spel niet ontbreken in de kast. Met strategisch inzetten van stapkaarten en het slim gebruiken van bluf en juf-fiches probeer je vliegensvlug je diploma's te halen. Je behaalt een diploma als je de vragen juist beantwoordt. Heb je als eerste je diploma's verzameld? Dan ben jij de winnaar! Niet alleen leuk om met vriendjes te spelen, ook met je ouders is dit een super leuk spel. Er zijn vragen voor elk niveau.

Het grote basisschool-spel is in 2011 verkozen tot 'beste speelgoed van het jaar'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten