Pagina's

dinsdag 17 mei 2016

Skateboard: een leuk (uitdeel-) cadeau!

Mijn eerste skateboard

In bijna elke stad of dorp staat er wel eentje; een skateramp waar de kids hele middagen doorbrengen met hun skateboards, steps en bmx-fietsen. Vindt jouw kleine skater boy of girl het ook tijd voor een eerste skateboard? Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen voorzichtig kennis maken met een skateboard. Vind je dat nog wat aan de jonge kant? De meest gangbare leeftijd om te starten met skateboarden is rond de 6 jaar.

Belangrijk op elke leeftijd: de juiste bescherming. Zorg in ieder geval voor een helm en pols- en kniebeschermers!Wat is de juiste maat?

Er bestaat geen officiële maattabel voor skateboards. De juiste maat skateboard is voor iedereen anders. Wel zijn er richtlijnen; een geschikt skateboard is afhankelijk van de lengte, maar ook de bouw en het niveau van je kind. Een licht en smaller deck is beter te beheersen en voor snelheid en grote sprongen kies je een breder deck. Voor kinderen kleiner dan 1.30 is een mini-skateboard vaak aan te raden. Het is ideaal als je kind vantevoren kan oefenen op een skateboard van een vriendje of vriendinnetje, zodat je weet wat bij hem of haar past.

Zoek je een skateboard voor een beginner? Dan is het vooral belangrijk dat de lagers een lage rotatiesnelheid hebben, zodat het skateboard niet te snel kan gaan. Wij hebben een aantal mooie, betaalbare skateboarden in onze webshop van 71 en 79 cm met coole prints.Skateboard of longboard?

Ze lijken erg op elkaar, toch is er een groot verschil. Of een lengteverschil beter gezegd; een longboard is namelijk een stuk langer dan een gewoon skateboard. Het verschil tussen een longboard en een skateboard zit met name in de wielen. De wielen van een longboard zijn doorgaans zachter en groter. Dit zorgt ervoor dat een longboard een ideaal vervoersmiddel is in bijvoorbeeld de grote stad. Longboards sturen vaak meer dan bij een streetdeck.

Op zoek naar een stoer longboard? In onze webshop zijn enkele prachtige longboards verkrijgbaar.


Uitdeelcadeau voor skaters

Wist je dat we ook hele leuke cadeautjes en traktaties hebben voor skateboardsfans? Een sleutelhanger met een cool skateboard wil elke kleine skater dolgraag uitdelen op school of na afloop van zijn of haar kinderfeestje.

En je ziet het bijna niet maar deze gave boards zijn in werkelijkheid vlakgommen. Heel handig voor op school of thuis tijdens het huiswerk maken. Met een O'Neill schrift en etui, het merk voor skaters, erbij maakt het bovendien een heel leuk en origineel verjaardagscadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten