Pagina's

dinsdag 24 mei 2016

Een regenboogfeestje organiseren

Kinderfeestje in regenboog-thema

Het allervrolijkste thema wat je voor een kinderfeest kunt bedenken, moet haast wel een regenboogfeest zijn. Al die vrolijke kleuren maken een mooi decor voor een kinderfeestje voor kids in de leeftijd van 3 tot met 10 jaar.

Hang vlaggen en ballonnen op in de kleuren én volgorde van de regenboog. Laat de regenboogkleuren ook terugkomen in de bordjes, bekers en in het lekkers. Glaceer bijvoorbeeld cupcakes in de kleuren van de regenboog en presenteer deze vrolijk gekleurde zuurstokken in een glas of beker. Leuke tip voor een uitnodiging, bindt een kaartje aan zo'n regenboog-zuurstokje en deel deze uit.



Waar zijn de kleuren?

Een speurtocht of verstopspel is erg leuk om te doen tijdens een regenboogfeest. Met een doel, want de kleuren zijn ineens spoorloos! Laat de kinderen door middel van opdrachten de kleuren zoeken. Je kunt kleurkaarten gebruiken, maar je kunt ook verschillende voorwerpen in geel, oranje, rood, blauw en groen verstoppen.

Leuke opdrachten bij dit thema:

  • Laat de kids een liedje zingen over een regenboog of over één van de kleuren.
  • Quiz-vragen: noem de regenboogkleuren in de juiste volgorde of noem van elke kleur een fruit of groente.
  • Ballengooispel, een blikjes-piramide omvergooien (met verschillende kleuren ballen).
  • Ballonnen prikken: vul een grote bak met ballonnen en laat de kids alle rode ballonnen kapot prikken.



Activiteiten regenboogfeestje

Andere leuke activiteiten zijn nagels lakken in de kleuren van de regenboog (als het een meidenfeest is natuurlijk :)) Meiden kun je ook zelf regenboog-armbandjes laten maken. Of laat ze hun eigen regenboog-patroon krassen op deze eenhoorn-hangers. Iets voor jongens? Het spel Twister past goed in dit thema!

Gezonde snacks passen perfect in het regenboog-thema. Want met fruit maak je de mooiste regenboog-prikkers! Aardbeien, frambozen, bessen, druiven, ananas, meloen zijn een regenboog op een stokje. Een lust voor het oog!


Regenboog = Eenhoorn?

Bij een regenboogfeestje denk je ook snel aan eenhoorns of unicorns, die helemaal hip zijn. Is jouw kleine meid een eenhoorn-fan, dan is het hartstikke leuk om ze in het regenboogfeest te verwerken. Wij zijn helemaal weg van de regenboog-uitnodigingskaartjes. En dit prachtige regenboog-tafelkleed vrolijkt de boel nog meer op!

Ook leuk: de eenhoorn-uitdeelzakjes waar je wat snoep en kleine regenboog-cadeautjes stopt voor de gasten. Zoals dit regenboog-vulpotlood, regenboog-armbandjes of een regenboog-toverstafje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten