Pagina's

dinsdag 10 mei 2016

Uitdelen in groep 5 en 6

Trakteren in groep 5 of 6

Uitdelen in groep 5 of 6 is écht iets heel anders dan voorgaande jaren. Het is namelijk de bovenbouw, papa of mama! Het mag heel wat stoerder, of juist veel meisjesachtiger. De prinsessenfase is voorbij, maar hartjes en bloemetjes zijn wel weer heel schattig. Geen traktaties meer met Kabouter Plop, Dora, Thomas de trein of andere televisieseries voor 'kleine' kinderen. Nee, het is tijd voor iets nieuws.

Zakt de moed je al in de schoenen om met een leuke traktatie op te proppen te komen? Niet nodig, wij zetten enkele leuke traktaties voor kids in groep 5 en 6 op een rij.


Cupcakes!

Op deze leeftijd houden kinderen van bakken. Het bakken van een cake of taart is vaak nog leuker dan het zelf opeten. Wat is er fijner dan een zelfgemaakte traktatie uit te delen in je klas? Steek samen de handen uit de mouwen en ga cupcakes bakken.

Besteed ook aandacht aan de decoratie van de cupcakes. Voor jongens decoreer je het cakeje als robot of monster, of in voetbal- of legostijl. Voor meiden versier je het baksel met strikjes of bloemen. Of presenteer je cupcake in een mooie wikkel, decoratie is dan niet nodig! Vergeet de traktatiekaartjes niet.


Gevulde snackbakjes of zakjes

Je kunt zoveel tijd en moeite in de traktatie steken als je wilt. Als het cupcake-thema je aanspreekt, maar een middagje bakken niet, bestel dan deze kant-en-klare cupcake-traktatietaart. Dat is ook smullen voor de kids!

Een andere snel-klaar-traktatie is een gevulde traktatiebox. Kies een bakje of zakje uit wat jouw kind leuk vindt en vul het met iets lekkers of een gezonde traktatie. Druiven, aardbeien, bessen (of een combinatie hiervan) of kies voor popcorn of chipjes, als dat van het schoolbeleid mag. Je kunt de traktatiebox ook vullen met een uitdeelcadeautje én een kleine snack.


Uitdeelcadeau voor groep 5 of 6

Waar het voor de jonge kids nog leuk is om van een rijstwafel een schaap te maken, of een raceauto van een appel, geldt dat voor deze leeftijd wat minder. Moet jij je houden aan een strikt traktatiebeleid? Denk dan eens aan een klein uitdeelcadeautje in plaats van iets eetbaars. Bijvoorbeeld een gaaf zweefvliegtuigje of een van de andere bouwsets. Ook jojo's zijn een hit op elk schoolplein en dus een hele leuke én budgetvriendelijke traktatie.

Bekijk alle traktaties in onze webshop, er zit ongetwijfeld een leuke traktatie voor jouw zoon of dochter bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten