Pagina's

dinsdag 22 november 2016

Gezonde traktaties (deel 2)

Ideeën voor gezonde traktaties

Het is alweer een tijdje geleden dat we een artikel schreven over gezonde traktaties. Tijd voor een flinke dosis nieuwe inspiratie dus!

Fruit is de basis voor veel gezonde traktaties. Wees creatief en maak van een banaan een stoere piraat. Benodigdheden? Een zwarte stift om het gezicht met ooglapje te tekenen en een piraten servetje!

Een mandarijn tover je snel om in een vis, poes of stoere leeuw. Of wat dacht je van een appel in de vorm van een race-auto? Gebruik 4 druiven voor de wielen. Erg leuk voor jongens.Trakteren met popcorn

Fruit is gezond. Maar sommige kinderen vinden dat saai en verrassen hun klasgenootjes liever met een andere traktatie. Popcorn of rozijntjes zijn goede alternatieven en worden vaak geaccepteerd als gezonde traktatie. Bovendien kun je er leuke dingen mee doen!

Maak een luchtballon van een traktatiebox en bevestig een ballon met rietjes aan het bakje. Op de ballon kun je een foto of de leeftijd van de jarige plakken.

Voor meisjes maak je een vlindertraktatie. Doe popcorn in een plastic zakje en plaats in het midden een wasknijper. Geef de wasknijper een leuk kleurtje en een gezicht met voelsprieten. Klaar is je vlinder!

Een Shaun het schaap fan in huis? Teken en knip schaapgezichtjes en plak deze op een plastic zak gevuld met popcorn. Gemakkelijker kan niet!


Uitdeelcadeautje

Wil je gezond trakteren maar heb je geen zin of tijd voor knip- en plakwerkjes? Kies dan voor een uitdeelcadeautje. Er zijn heel veel leuke cadeautjes voor weinig geld. Bellenblaas of waterspuiters zijn ideaal voor in de zomer en een grappig geduldspelletje is altijd leuk.

Of kies een thematisch cadeau. Is je zoon voetbalfan? Deel dan stoere voetbalcadeautjes uit, zoals een plaktattoo, potlood of sleutelhanger. Tip: de meeste meiden worden niet heel enthousiast van een voetbal, maar wel van prinsessenpotlood of een mini-tiara.Gezonde traktatie Frozen

Frozen is de laatste jaren het meest populaire thema. Nog steeds willen meiden prinses Elsa of Anna zijn en de jongens vinden Olaf super grappig. Een groot succes dus om je traktatie in Frozenstijl te doen. En dat hoeft niet moeilijk te zijn, het enige wat je nodig hebt is een Frozen-item. Bijvoorbeeld Frozen bellenblaas, een prachtige bal of fruit in een échte Frozen beker. Mag er een klein snoepje inzitten? Dan is dit verrassingsei de perfecte traktatie!

Wil je meer tips? Bekijk onze al traktatie-artikelen, in de meeste berichten delen we ook gezonde opties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten