Pagina's

dinsdag 29 november 2016

Activiteiten voor een griezelfeestje

Griezelspelletjes

Het is koud, snel donker en de gure wind waait door de kale bomen. De perfecte tijd voor een heerlijk griezelfeestje. Hoe je een griezelfeestje organiseert, dat lees je hier. In dit artikel vertellen we je alles over spelletjes en activiteiten waarmee je de kids kunt vermaken. Snel verder lezen dus (als je durft ;)).

Eerste tip: toiletpapier in de aanbieding? Inkopen maar! Een mummyspel is zowel voor de allerkleinsten als grotere kinderen geweldig. Voor oudere kids maak je er een wedstrijd van; welk team of koppel heeft het snelste iemand in een mummy veranderd? Bij kleine kinderen is het giechelen door elk kind met wc-papier te veranderen in een mummy.


Een monster, rennen!

Al eens gehoord van monstertikkertje? Ideaal om in de tuin of een park te spelen, er moet gerend kunnen worden! Eén kind is het monster. Het monster mag bepalen welk geluid hij maakt (laat het geluid nadoen door de andere kinderen) en hoe hij beweegt. Als je getikt wordt door het monster, dan word je hetzelfde monster: geluid en bewegingen nadoen. Als alle kinderen monsters zijn, dan begint het spel opnieuw (met een nieuw monster).

Dit kan ook in een zombie variant. Ben je getikt? Dan verander je in een zombie.


Schminken en knutselen

Op een griezelfeestje zijn de gasten ook echte griezels en monsters. Zorg ervoor dat je de schminkspullen klaar hebt staan en tover de lieve kinderen om tot enge heks, monster, dracula, vampier, zombie of skelet. Zorg dat je vantevoren een aantal patronen klaar hebt staan waar de kids uit kunnen kiezen.

Zoek je een creatieve griezelactiviteit? Laat de kinderen sokkenmonsters maken. Je hebt nodig een sok en een stuk karton voor de bek en natuurlijk spullen om de sok om te toveren in een monster, zoals knopen, garen, vilt, en gekleurd papier.


Meer griezelactiviteiten

Oogballen graaien! Vul een grote bak met gekookte spaghetti en verstop enkele oogballen hierin. Geblinddoekt moeten de kinderen om de beurt proberen om de oogballen eruit te halen, maar het wordt extra moeilijk gemaakt met andere ronde, glibberige voorwerpen zoals olijven en tomaatjes.

Het einde van het griezelfeest is bij voorkeur in het donker. Leg wat kussens neer in een kring, verstop er enge beestjes tussen en vertel een eng griezelverhaal. Met alleen een zaklamp voor een extra spannende sfeer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten