Pagina's

dinsdag 23 mei 2017

Eetspelletjes voor een kinderfeestje

Spelletjes met eten en snoep


Eet spelletjes zijn op elk kinderfeestje een leuke activiteit, die garant staan voor veel lol. Spelletjes met eten en drinken zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle feestjes, met of zonder thema. Doen dus!

Wil jij ook jouw kinderfeestje opvrolijken met een eet-spel, maar zoek je nog naar inspiratie voor leuke eet-spellen? Dan ben je op de goede plek beland, want in dit artikel zetten wij populaire én originele eet-spelletjes op een rij. Welke kies jij?Oud-Hollandse eetspellen

Je kent ze wel, die eetspellen die jij vroeger zelf nog deed op kinderfeestjes. Toen waren ze hartstikke leuk. En nu nog steeds! Dus aarzel niet en ga gezellig koekhappen en appelhappen.

Bij het koekhappen moeten de kids zonder hun handen peperkoek van een lijn opeten. Je kunt hier ook lange spekjes of snoepkettingen voor gebruiken. Maak er een wedstrijdje van, wie heeft de koek of de ketting het eerste op? Een bak met water en wat ligt er op de bodem? Traditioneel zijn dat appels! Maar snoepjes erin, zoals schelpjes op de bodem van een zee (ze zitten verpakt in plastic), kan ook.


Meer snoepspelletjes

Een favoriet van veel kinderen is snoepketting rijgen, een leuke activiteit waarbij kinderen aan een koordje of dropsliert chips rijgen met in het midden een sleutel. Klaar? Lekker smullen maar! Met deze snoepspeen in plaats van sleutel houd je de kids lekker lang zoet!

En ken je snoep memory al? Koop verschillende soorten snoepgoed en een heel stel bekertjes. Leg steeds 2 dezelfde snoepjes onder 2 verschillende bekers, husselen maar en het spel kan beginnen. Heb je 2 dezelfde snoepjes gevonden? Dan mag je ze houden! Wel zo gezellig; op het einde alle snoepjes eerlijk verdelen.

Voor de wat oudere kinderen is snoep roulette een leuk en origineel spel. Je vult een bak met bijvoorbeeld smarties of m&m's (snoepgoed met verschillende kleuren). Eén kind verlaat steeds de ruimte, de anderen bepalen wat de foute kleur is. Het kind komt terug en mag snoepjes eten, totdat... hij of zij de foute kleur pakt! Dan is de beurt aan de ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten