Pagina's

dinsdag 16 mei 2017

Spelletjes en traktaties bij een zwemfeestje

Lekker zwemmen!

Voor echte waterratten is het een groot geluk om in de zomermaanden jarig te zijn, want wat is er nu leuker dan lekker zwemmen met je vriendjes en vriendinnetjes? Bovendien is water het leukste speelgoed wat er is. En de zomer, die komt eraan, dus mama's begin maar alvast met nadenken over leuke spelletjes en traktaties. 

We wonen wel in Nederland, waar de zomer geen garantie is voor mooi en warm weer dus een tip: zorg voor een plan B. Gelukkig hebben wij meer dan genoeg alternatieven voor je bedacht!


Zwemfeestje thuis

Wil je graag een zwemfeestje thuis organiseren? Dat kan, maar uiteraard niet zonder een zwembad. Een groot ingebouwd zwembad in de tuin is natuurlijk ideaal, mits alle kinderen hun zwemdiploma hebben. Zonder diploma kan ook, maar zorg dan dat er altijd een volwassene is die de kinderen nauwlettend in de gaten houdt. En zorg voor voldoende zwemvleugels, en zwembanden en badlakens.

Alleen maar plonzen in het bad is leuk, maar het is wel het kinderfeest van je zoon of dochter. Dus zorg voor enkele leuke spelletjes en themagerichte traktaties. Gelukkig is er met water veel te verzinnen.


Water- en zwembadspelletjes

Pingpong-balletjes blazen over het water, wie blaast de bal het verste? Appelhappen: gooi stukken appel in een kinderzwembadje en laat de kinderen met de mond de stukken appel eruit halen. Spons doorgeven of met natte spons op je hoofd een traject afleggen.En dan heb je natuurlijk nog de waterballonnen voor een waterstoelendans en waterpistooltjes voor een watergevecht, even lekker hollen en lachen!

Zorg ook voor een rustmoment, even een break van het water. Lees een boek voor, jongere kinderen houden van voorlezen en met de avonturen van Suzie Ruzie in het zwembad houd je hun aandacht ongetwijfeld tot de laatste bladzijde vast. Of ga lekker kleuren en zorg voor zomerse kleurplaten of kies juist allemaal waterdieren. Kwartetten en tegelijkertijd alles leren over de oceaan, ook erg leuk!


Naar het zwembad

Ga je naar een openbaar zwembad? Dan zijn eigen spelletjes minder geschikt; tussen alle andere kinderen kunnen jouw kids zich prima vermaken. Je kunt natuurlijk wel bij thuiskomt, of juist om ze in de stemming te brengen, een spelletje thuis doen. Bijvoorbeeld de stoelendans als cadeauspel; degene wiens waterballon als eerste knapt mag zijn cadeau geven en zo verder.

Leuke traktaties zijn op elk zwemfeestje, thuis of op locatie, een aanrader! Bij een feestje voor meiden is deze zeemeerminnentaart super leuk (ook handig om mee te nemen) en wat dacht je van deze Waterbom vis? Geweldig om mee te spelen en met lekkere snoepjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten