Pagina's

dinsdag 17 april 2018

Kinderfeestje organiseren? Handige checklist!

Checklist voor kinderfeestje thuis

De allerleukste kinderfeestjes zijn de feestjes thuis. Toegegeven, het lijkt gemakkelijker om gewoon alle kids in de auto naar een grote (binnen-) speeltuin te brengen, maar met onze checklist is ook een kinderfeestje thuis organiseren een koud kunstje.

En het is écht veel leuker, zeker als je kiest voor een kinderfeestje met een thema. Dus punt 1 op de checklist: kies een thema voor je kinderfeestje. 
Een thema kiezen

Een thema kiezen is niet zo moeilijk. Waar speelt je kind graag mee? Welke series kijkt je zoon of dochter het allerliefst? Maak een lijstje van drie thema's en overleg met de (bijna) jarige job wat hem of haar het leukste lijkt.

Populair voor jongens: Cars, een piratenfeestje met speurtocht, Starwars en Spiderman (of breder: een superheldenfeestje). Meidenfeestjes zijn vaak in het thema van Frozen, prinsessen, zeemeerminnen en K3.

Ben je op zoek naar een origineel thema? Wat dacht je van een andersom-feestje, een emoji-feestje, een speurneusfeestje of een circusfeest.


De uitnodiging en aantal kinderen

Een kinderfeestje begint met de uitnodiging. Je kunt zelf creatief aan de slag met het maken van een uitnodiging, flessenpost voor een piratenfeestje of een keycord met een VIP-pasje voor een Cars-feest of een formule 1 feestje. Of je bestelt een mooie uitnodigingskaart samen met de decoratiematerialen.Wel zo handig dan heb je alles in hetzelfde thema.

Hoeveel kinderen nodig je uit? Veel ouders hanteren de regel: de leeftijd = het aantal gasten. Dus wordt jouw dochter 6? Dan mogen er 6 gasten komen. Voor een kinderfeestje thuis raden we aan om maximaal 8 kinderen uit te nodigen.

Hoe lang duurt een kinderfeestje? Een kinderfeestje thuis duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. Kinderen van 5 en 6 jaar zijn na 3 uur best moe! Oudere kinderen kunnen wat langer doorgaan. Neem de kinderen mee vanuit school op een woensdagmiddag en verzorg de lunch of laat de ouders de kinderen brengen om 14.00 uur en breng ze met een volle maag weer naar huis tussen 17.00 en 17.30 uur.

Spelletjes 

Dan het meest spannende gedeelte van het kinderfeestje voor veel ouders: hoe houd je de kids bezig? Zorg voor een mix van spelletjes: energiek, waarbij de kids kunnen rennen, lachen en dansen en rustige activiteiten zoals tekenen of knutselen. Geef ze ook voldoende vrije speeltijd, je zult versteld staan hoe weinig georganiseerde spelletjes kinderen nodig hebben om zich te vermaken.

We horen je denken, maar wat voor spelletjes dan? Gelukkig heb je daar ons blog voor! Voor (bijna) elk thema vind je er leuke spelletjes, speurtochten en knutselactiviteiten. Staat jouw thema er niet bij? Laat het in een reactie weten, dan denken we met je mee.


Wat heb je nodig voor een kinderfeestje?

Check, dubbel check. We zetten alle punten nog even voor je op een rij:
  1. Kies een thema.
  2. Nodig de gasten minimaal 2 weken van tevoren uit.
  3. Zorg voor voldoende feestversiering: ballonnen, slingers, papieren bekers en bordjes, een tafelkleed.
  4. Bedenk welke spelletjes en activiteiten je gaat doen en bereid deze voor.
  5. Haal drinken en hapjes in huis. Zorg voor een afwisseling van lekkers en fruit of snackgroenten.
  6. Bestel een taart, muffins of cupcakes (of maak ze zelf) en vergeet de kaarsjes niet.
  7. Zorg voor een uitdeelcadeautje om mee te geven aan de gasten als ze naar huis gaan.
  8. Heb je hulp? Met twee volwassenen is een kinderfeestje thuis gemakkelijker (en leuker).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten