Pagina's

dinsdag 24 april 2018

Wat maak je voor Moederdag?

Zelf iets maken voor Moederdag

Over een paar weken, op 13 mei 2018, is het Moederdag. Elke moeder verdient natuurlijk een cadeautje, omdat ze altijd klaarstaat voor haar kinderen. En elke moeder maak je het meest blij met een zelfgemaakt cadeautje!

Tip: het is nu meivakantie, maak gebruik van deze extra vrije tijd om iets heel moois te maken of te knutselen voor mama (en/of oma)! Zoek je inspiratie voor knutselwerkjes voor Moederdag? Lees dan snel verder, wij zetten de leukste zelfmaak-cadeaus voor Moederdag op een rij. Zoek je nog meer inspiratie?

Bekijk ook deze zelfgemaakte Moederdag-cadeaus.
Moederdag fotocadeau

Een foto als cadeau valt altijd in de smaak. Bij een fotocadeau gaat het niet alleen om de foto, maar om de fotohouder of het fotolijstje. Dat maakt zoon- of dochterlief! Leuk om neer te zetten op het werk of op het nachtkastje.

Kies een houten fotolijstje om te decoreren. Met verf, stiften, plaksteentjes, glitters en andere decoratiematerialen maken de kinderen er de mooiste kunstwerkjes van. Bijvoorbeeld deze leuke houten fotohouders of zo'n schattig uilen-fotolijstje. Tip: heb je een baby'tje en dreumes voor wie zo'n knutselproject nog net teveel gevraagd is? Geef dan een sleutelhanger met fotootje!


Creatief met verf

Houden je kinderen van verven? Haal dan een knutselwerkje van keramiek in huis, bijvoorbeeld een spaarpot of een waxinelichthouder. Laat de kids er met verf en porseleinstiften iets moois van maken.

Voor een geslaagd knutselwerkje heb je niet veel nodig. Met papier en verf kom je al heel ver! Breng verf aan op de handen van je kind en druk ze af op papier, bijvoorbeeld in de vorm van bosjes bloemen of in een hartvorm. Van de allerkleinsten is het leuk om voetafdrukjes te maken. Tip: plaats het linkervoetje rechts en het rechtervoetje links, teken er een lijfje tussen en je hebt een vlinder.Een eigen boodschappentas 

Boodschappen doen... het is niet de favoriete bezigheid van de meeste moeders, maar het hoort wel bij. Hoeveel leuker maak je het boodschappen doen voor mama, met een boodschappentas versierd door haar eigen kinderen. Bedenk iets speciaals om op de tas te maken, een mooie tekening of een lieve boodschap, en ga met textielstiften aan de slag!

Met plaksteentjes en bling bling steentjes maak je de tas nog mooier. De blanco draagtas is verkrijgbaar in twee formaten: klein en groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten