Pagina's

dinsdag 18 september 2018

Zo maak je de verjaardag van je kind extra speciaal!

Hoe vier je de verjaardag van je kind?

Een rare vraag misschien... 'hoe vier je een verjaardag?' Want, dat doe je toch gewoon met cadeautjes en taart, een kinderfeestje, een feest voor familie. En, dat was het? Zo kun je inderdaad een verjaardag vieren.

Maar, wil jij jouw kind een speciale verjaardag geven? Hem of haar echt verrassen en verwennen? Hijs de vlag, pak uit met leuke en lieve extraatjes en zorg ervoor dat de jarige zich die dag heel bijzonder voelt. Hoe je dat doet, daar helpen we je natuurlijk mee. Lees snel verder!



Hoe meer slingers, hoe beter!

Natuurlijk zorg je voor (heel) veel slingers en ballonnen, het liefst in de stijl van iets waar je zoon of dochter fan van is. Spiderman, K3, Cars, Eenhoorns, of één van deze leuke thema's. Een waanzinnig versierde woonkamer en een speciale verjaardagsstoel zorgen voor nóg meer plezier!

Leg ook een paar ballonnen in de slaapkamer van de jarige en hang een lief briefje of tekening op de deur, zodat ze zich meteen jarig voelen. Of leg s'nachts een zelfgemaakte verjaardagskroon op het nachtkastje, die de jarige meteen ziet bij het wakker worden.



Tips voor een onvergetelijke dag

Begin de dag met een versierde ontbijttafel, confetti op tafel en een mooi tafelkleed, én de eerste verrassing: de jarige job mag vandaag bepalen wat er gegeten wordt!

Cadeautjes kun je geven, maar je kunt er ook een verstop-spel van maken. Leg bijvoorbeeld een confettispoor door het huis die leidt naar de cadeaus of maak een mini-speurtocht.

Ga samen cupcakes bakken en versieren of bak samen de verjaardagstaart. De jarige mag natuurlijk kiezen wat het wordt!

Is de dag bijna voorbij? Nog een laatste verrassing op het nippertje: je kind mag vandaag bij papa of mama in bed slapen.

Even terugblikken

Gebruik de verjaardag van je kind als terugblik op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Wat heeft je zoon of dochter allemaal gedaan (vakantie, sport, zwemdiploma's), welke boeken hebben jullie vaak gelezen voor het slapengaan, wat waren zijn favoriete liedjes?

Je kunt dit doen met een fotoalbum, maar een compilatie van favoriete video's is ook geweldig. Niet alleen voor de jarige, ook voor jezelf is dit heel leuk. Echt doen dus!

Zijn er broers en zussen? Laat ze bedenken wat in het afgelopen jaar een favoriet moment samen met de jarige was en geef dat als foto in een door broer of zus versierd fotolijstje. Of blik terug door met z'n allen een zelfgemaakt gedicht op te zeggen of een speciaal verjaardagslied te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten