Pagina's

dinsdag 25 september 2018

Deze Cars traktaties maak je zelf

Trakteren in het thema Cars?

Een goed idee! De films en de karakters van Cars zijn en blijven hartstikke populair, iedereen kent Bliksem McQueen, Takel en Sally. Met een Cars traktatie gooi je dus hoge ogen op school, op de kinderopvang of op de sportclub.

Nu de volgende stap: wat voor Cars traktatie ga je maken? Kun je wel wat ideeën en inspiratie gebruiken? Wij zetten onze favoriete Cars traktaties voor je op een rij. Welke kies jij? Ga je ook het kinderfeestje vieren in het Cars thema? Lees dan straks ook nog even dit artikel voor Cars-feest-ideeën!



Cars traktatie zelf maken

Met het thema Cars kun je veel leuke traktaties zelf maken. Maak bijvoorbeeld Cars-sleutelhangers mét sleutels; knip en plak een van de Cars-auto's op een klein kaartje met daarbij de naam van de jarige en bind er met een touwtje of dropsliert een snoepsleutel aan.

Cupcakes trakteren is altijd goed. Deze maak je Cars-proof door ze te serveren in een Cars servetje. Een cocktailprikker met daarop een plaatje van één van de Cars autootjes maakt het helemaal af!



Gezond trakteren

Geen zin in knip- en plakwerk? Dan is een Cars doosje of zo'n mooie Cars beker ideaal. Vul deze met popcorn, chips, snoepjes of ander lekkers. Of maak er een gezonde traktatie van en kies voor fruit of lekkere groente snacks. Tip: vind je de beker te diep? Doe er dan eerst een servetje in voor de opvulling!

Een leuke traktatie op een kinderfeestje? Maak een verrassingszakje door dit Cars-feestzakje te vullen met een kleurplaat, stickers, een autootje en iets lekkers.


Geen Cars, wel auto's

Een Cars traktatie is leuk voor alle leeftijden, maar houd er wel rekening mee dat peuters en kleuters de film niet altijd kennen. Word jouw zoon 3 of 4 jaar? Dan kun je ook 'auto's' als thema gebruiken voor de traktatie.

Teken een weg op een banaan en plak er een speelgoedautootje op. Je kunt dit ook doen met een stukje zwart papier op een eierkoek of peperkoek. Ook leuk: maak fruitauto's van appels en druiven.

Van een doosje smarties of rozijntjes maak je ook eenvoudig een auto door er aan beide kanten een gekleurd papiertje met wielen en ramen op te plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten