Pagina's

dinsdag 8 januari 2019

Kinderfeestje voor weinig geld

Peperdure feestjes? Doe er niet aan mee

Sommige ouders halen alles uit de kast voor een jarig kind. Over-the-top feestjes met springkussens, kinderen die worden opgehaald in een koets met paarden, een suikerspinnenkraam. Kosten noch moeite worden gespaard. Leuk als het kan. Maar heb jij niet zoveel geld te besteden? Geen paniek.

Het hoeft niet altijd groot, groter, grootst te zijn. Het gaat er om dat de kinderen plezier hebben. En dat een onvergetelijk kinderfeestje bij je thuis niet duur hoeft te zijn, bewijzen we hier.

Veel feestversiering voor weinig

Geld besparen begint al bij de feestversiering. Denk als een kind. Een kind heeft liever heel véél goedkope ballonnen in knalkleuren, dan een paar dure folieballonnen. En een gezellige huiskamer vol zelfgemaakte, papieren slingers doet het bij een kind net zo goed als een hippe, handgemaakte vlaggenlijn van een duur merk.

Nog meer kinderplezier? Knutsel de slingers gezellig samen met je kind. Een tafel vol knutselspullen en wat lekkers erbij. Knippen, plakken, verven. Jij maakt de vlaggetjes en je kind plakt er plaatjes op. Wedden dat je achteraf zegt: dat zouden we vaker moeten doen!

Ben je niet zo creatief? Of heb je geen tijd om zelf slingers te maken? In onze webshop vind je al vlaggenlijnen vanaf 3 euro per stuk (en er zitten zelfs nog een paar goedkopere bij!).


Ga voor praktische cadeaus

Speelgoed krijgt de jarige meer dan genoeg. Dus koop een verjaardagscadeau dat je later weer een gezinsuitgave scheelt. Denk aan een rugzak, lunchbox of andere spullen voor school. Of wat zeg je van een leuk kinderdekbed met de afbeelding van de favoriete voetbalclub, clown Bumba, een dino of het lievelingsdier van je zoon of dochter erop. Geweldig om daaronder te slapen!

Wil je toch speelgoed voor je kind kopen? Koop dan één groot, praktisch cadeau en doe er een klein speelgoed-cadeautje bij. In onze webshop vind je superleuke cadeautjes voor minder dan 5 euro. Zoals een dartspel, een brandweerauto of een zeemeermin puzzel. Daarmee kan de jarige lekker spelen. En jij bent blij omdat je op deze manier toch geld hebt bespaard.


Houd het binnen de perken

Een kinderfeestje organiseren en helemaal niets uitgeven, dat kan natuurlijk niet. Je wilt er voor de jarige toch iets bijzonders van maken. Liefst mét een geslaagde verrassing. Dwing jezelf dan ook om keuzes te maken.

Is je kind helemaal weg van een piñata, gevuld met confetti, snoep en kleine cadeautjes? Of wil hij of zij graag de show stelen op school met een snoeptraktatietaart? Die kosten toch al snel 12 tot 23 euro (afhankelijk van het aantal traktaties). Ons advies: koop dat ene (te) dure item waar je kind écht blij van wordt, en schrap andere overbodige uitgaven.


Hand op de knip

Gebruik je fantasie. Plak wat glitters op een grote, glazen kan met roze prinsessenlimonade (ranja). Leuker en een stuk goedkoper dan drinkpakjes. Bak zelf een simpele, maar lekkere verjaardagstaart en laat die door de kinderen versieren met snoepjes.

En in plaats van een relatief duur thema-tafelkleed leg je een restje behangpapier op tafel met de witte achterkant naar boven. Wat stiften en kleurpotloden erbij en de kinderen zijn helemaal blij, want ze kunnen naar hartelust tekenen en kliederen.

Betaalbare weggevertjes

Uitdeelcadeautjes zijn vaak een grote kostenpost bij een kinderverjaardag. Maar dat is helemaal niet nodig. Kijk maar eens goed rond in onze webshop. Daar vind je spotgoedkope weggeefcadeautjes, die absoluut kinderplezier-proof zijn!

Een groot succes zijn deze felgekleurde handje-klappers, waar peuters dol op zijn. Wat oudere kinderen maak je blij met een sleutelhanger, stickervel of een stuiterbal. Trouwens, wat snoep of popcorn in zo'n feestelijk uitdeelzakje is ook een prima én betaalbare traktatie.

Lees ook: meer tips voor een low-budget kinderfeestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten