Pagina's

dinsdag 5 februari 2019

Kasteelfeestje thuis: dit heb je nodig!

Van woonkamer naar ridderkasteel

Je hoeft niet naar een kasteel om een kasteelfeestje te organiseren. Wil jij jouw zoon of dochter verrassen met een kinderfeestje in dit thema? Dat kan ook bij jou thuis! Je moet wel even de handen uit de mouwen steken met het versieren van de feestruimte. Wat heb je nodig?
Laat de stoere ridders en mooie jonkvrouwen maar komen; jij bent klaar voor een onvergetelijk kasteelfeestje!



Uitnodiging kasteelfeestje

Het kinderfeestje begint met de uitnodiging. Wees creatief en zorg dat de uitnodiging in kasteelthema is, bijvoorbeeld met een zelfgemaakte vaandel of koop perkament papier en schrijf daar de feestgegevens op. Oprollen en vastmaken met rode plakband en klaar!

Je kunt het jezelf ook iets gemakkelijk maken door een kant-en-klare ridderuitnodiging te kopen. Deze stoere uitnodigingskaart in de vorm van een kasteel is de perfecte start van jouw kasteelfeestje!


Activiteiten en spelletjes

Oudhollandse spelletjes zijn heel leuk om te doen, zoals ring gooien en blikken werpen, maar... natuurlijk wel in stijl! Voordat je begint zorg je ervoor dat alle kinderen er uit zien als ridders en/of prinsessen. Bijvoorbeeld met een knutselactiviteit zoals ridderhelm decoreren! De jonkvrouwen mogen hun eigen kroontjes versieren. Zorg ook dat je schmink in huis hebt. Met een snor of baard zien ridders er nog stoerder uit!

De pret kan beginnen! Hoefijzer werpen hoort bij een kasteelfeestje, net als een ridderduel. Dat hoeft niet met zwaarden, je kunt ook alle kids een ballon om de enkels binden en dan elkaars ballon proberen kapot te trappen. Of versla de draak: laat iemand bellen blazen achter een drakenmasker en de kinderen moeten met hun zwaarden de bellen prikken.


Lekkernijen 

Een kasteelfeestje is een lekker actief feestje, dus er moet ook voldoende te eten zijn! Bijvoorbeeld deze heerlijke snoeptaart met zwaarden. Ideaal voor een snoepje tussendoor. Met deze zwaarden prikkers wordt alles een smakelijk en toepasselijk hapje, lekker voor fruit, snackgroenten en een stukje kaas of worst.

Een cake kan iedereen bakken. En met een beetje creativiteit maak je van 2 cakes én lange vingers een heus kasteel! Kijk maar eens op Pinterest, erg leuk om te doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten