Pagina's

dinsdag 12 februari 2019

Carnavalstraktaties

Trakteren in het thema carnaval


Alaaf! Het zuiden van het land is al volop in carnavalsstemming. Nog maar een paar weken tot dit knotsgekke feest.

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? En zoek je nog een leuke traktatie? Kies dan voor een carnaval traktatie! Gegarandeerd een dikke hit op school of bij de sportclub. Lees snel verder voor tips en inspiratie. Deze ideeën zijn natuurlijk ook te gebruiken voor lekkere hapjes tijdens de carnavalsviering op school.




Clown traktaties, ook gezond


Denk je aan carnaval, dan denk je aan clowns. En leuke clown traktaties, die zijn er volop! Bijvoorbeeld:
  • Cupcakes versieren met een clown gezichtje
  • Clown mutsjes maken: versier een ijshoorn met smarties (knopen) en een feestelijk randje.
    Je kunt het mutsje zo trakteren of plaats het op een cupcake of op een klein bakje met druiven (of ander fruit).
  • Een gezonde carnaval traktatie maak je van een banaan en een clownsneus. Teken of plak grappige oogjes op de banaan en geef 'm een grote strik (van lint of pluche ijzerdraden) en klaar is de clown banaan!


Feest met confetti en serpentine!


Trakteer je tijdens het carnavalsfeest? Verpak dan een rol serpentine en stop er een lekker snoepje in, bijvoorbeeld een kabelspek of een rolletje mentos. Je kunt dit ook doen met de rode clownsneus of zakje confetti. Bind het met een vrolijk lintje aan een mini snoepzakje en de kinderen kunnen een feestje bouwen!

Tip: als je confetti of serpentine trakteert, overleg dit dan even met de juf of meester van de klas. Zij kunnen dan vooraf de kinderen instrueren of het wel of niet opengemaakt mag worden. Misschien moet er namelijk nog geleerd worden :)


Trakteer een masker


Carnaval draait om het verkleden. Dus hoe leuk is het om een masker bij je traktatie te geven? Ideaal als je gezond wilt trakteren en er iets extra's bij wilt doen. Er zijn veel leuke maskers te koop! Kijk eens naar deze vrolijke dierenmaskers, erg leuk voor groep 1 en 2. Bij oudere kinderen vallen deze katten- en koeienneuzen ongetwijfeld in de smaak.

Weet je zelf nog een leuke carnaval traktatie die hier niet bij staat? Deel het vooral! Wij zijn benieuwd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten