Pagina's

dinsdag 26 februari 2019

Traktaties voor de bovenbouw

Help, ik heb een kritische bovenbouwer!

Een leuke traktatie verzinnen voor jouw zoon of dochter in de bovenbouw... dat is best een uitdaging! Kinderen in de bovenbouw kunnen namelijk best kritisch zijn en vinden veel traktaties te kinderachtig of niet cool. Heb jij al enkele traktatie-ideeën in de prullenmand kunnen gooien? En zoek je een leuke traktatie, waar jouw kind ook enthousiast van wordt?

Lees dan snel verder. In dit blog zetten we grappige, coole en enge traktatie op een rij die ook bij jouw bovenbouwer vast in de smaak vallen (hopen we 😉).


Traktaties voor de bovenbouw

Trakteer op sushi! Snoepsushi welteverstaan. Gebruik marshmellows of spekjes als basis en doe er kleine zuurstokjes en vis-snoepjes in. Met dropveters en zure matjes bind je de sushi's samen. Met dropveters en rode/groene veters maak je ook een gave andere Japanse traktatie: namelijk noodles. Serveer in een traktatiebox mét eetstokjes.

Of wat dacht je van cocktails? Vooral in de zomer een geweldige traktatie. Maak bijvoorbeeld alcoholvrije mojito's en pina colada's. Vergeet niet het parasolletje en rietje!



Uitdeelcadeautjes

Op creatieve fruit- en groentetraktaties zijn bovenbouwers vaak uitgekeken. Wat trakteer je dan als je alleen gezonde traktaties mag meenemen? Heel simpel: kies voor een uitdeelcadeautje. Bijvoorbeeld een geduldspelletje of zo'n ouderwetse klaparmband, jongens en meiden van alle leeftijden vinden dat leuk! Deze funny glasses krijgen ook ongetwijfeld de hele klas aan het lachen!

Wil je een verrassingseffect meegeven aan het trakteren? Maak dan een grabbelton en doe er allemaal verschillende kleine cadeautjes in.


Voetbaltraktaties

Voor jongens is voetbal is altijd stoer. Ook kinderen die niet op voetbal zitten zijn vaak wel 'voor' een club of spelen gezellig een partijtje mee op het schoolplein. Heb jij een voetbalfan in huis? Kies dan voor een voetbaltraktatie. Je kunt kiezen voor een snel-klaar-traktatie: vul deze stoere voetbalbeker met iets lekkers of fruit, of deel een klein cadeautje uit, zoals deze voetbalschrijfset. 

Wil je het creatiever aanpakken? Maak van groen dik papier voetbalveldjes, schrijf daarop de naam en leeftijd van de jarige en geef het samen met een voetballolly en een jojo in de vorm van een voetbal. Of kies zelf één van deze voetbal cadeautjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten