Pagina's

dinsdag 19 februari 2019

Een spannend kinderfeest organiseren

Spannend kinderfeestje thuis

Een spannend kinderfeestje is precies waar je kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar blij mee maakt! En goed nieuws: zo'n kinderfeestje kun je ook thuis organiseren voor weinig geld. Hoe? Dat vertellen we je natuurlijk graag!

Een spannend kinderfeestje kun je op verschillende manieren invullen, met een thema of zonder, 's avonds in het donker, maar ook gewoon overdag binnen. Voor jonge kinderen maak je het feestje natuurlijk iets minder spannend dan voor 12 en 13-jarigen.



Spannende thema's

Kies je voor een spannend themafeest? Dan biedt dat als grote voordeel dat je alles (versiering, spelletjes en traktaties) aan dat thema kunt ophangen. Thema's die zich uitstekend lenen voor spanning en sensatie zijn bijvoorbeeld Star Wars en Zwarte Ridder. Vooral leuk voor jongens van 7 en 8 jaar. Wat vooral niet mag ontbreken op zo'n feest is een speurtocht.

Of wat dacht je van een Geheim Agent feestje, waarbij de kids een top secret opdracht krijgen om een misdaad op te lossen of een spion te ontmaskeren. Je kunt ook 2 groepjes maken: spionnen en detectives. Geef beide groepen dezelfde opdracht (bijvoorbeeld een schat stelen of juist veilig stellen) en kijk wie er wint!


Griezelen in het donker

Een kinderfeestje in het donker heeft geen thema nodig. Dat is sowieso spannend! Zet bijvoorbeeld een speurtocht uit in het donker of tover thuis een kamer of zolder om tot spookhuis en vertel spannende griezelverhalen. Natuurlijk mogen de kids blijven slapen... als ze durven😉)
Lees meer tips voor een kinderfeestje in het donker.

Wat pas echt spannend is? Een griezelfeestje! Ideaal om te organiseren in herfst- en wintermaanden (vooral rondom Halloween).



Spannende activiteiten

Maak jouw kinderfeestje extra spannend met schmink. Maak van de gasten heksen, spoken, monsters, vampieren of andere enge gasten. Zo komt de stemming er goed in! Je kunt ook samen maskers maken of spookkostuums. Deze enge fopgebitjes passen er ook goed bij!

Zorg voor leuke, spannende spelletjes, bijvoorbeeld een quiz waarbij teams vragen moeten beantwoorden en bij een fout antwoord moet er iets raars gegeten worden (natte peperkoek of een broccoli smoothie). Meer spannende spelletjes vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten