Pagina's

dinsdag 11 februari 2020

Spelletjes voor een Eenhoorn feestje

Wat te doen op een eenhoorn verjaardag?

Een kinderfeestje organiseren voor een meisjes? Geen thema is zó populair als eenhoorns. Met de versiering komt het wel goed: er zijn de prachtige eenhoorn vlaggen, tafelkleden, bekers, borden en allerlei andere decoratiematerialen te koop.

De echte uitdaging voor een eenhoorn-feestje zijn de activiteiten en spelletjes. Hoe vermaak je de kinderen met spelletjes die passen bij het thema? Daar helpen we je graag bij. Lees snel verder voor tips en ideeën.




Spelletjes voor een eenhoorn kinderfeestje

Er is maar één manier om het feestje te starten: met eenhoorn-schmink en verkleedspullen, zoals deze tiara, zodat alle gasten er uitzien als unicorn. Breng er wat humor in, door alle kinderen een eenhoorn-naam te geven. Er zijn online veel testjes en namengenerators te vinden.

Alle eenhoorns verzamelen, de spelletjes kunnen beginnen! Kies voor een mix van actieve spelletjes en knutselactiviteiten. Ook cupcakes bakken of versieren in de kleuren van de regenboog is een leuke activiteit om te doen tijdens een eenhoorn verjaardag.



Eenhoorn speurtocht

Een speurtocht is op elk feestje een hoogtepunt, dus ook op een eenhoorn of unicorn verjaardag. Geef de kinderen een missie, zoek de regenboogpoep van de eenhoorn of verzamel alle kleuren van de regenboog. Bij elke activiteit kunnen de kinderen een kleur verdienen - je kunt kleuren uitdelen d.m.v. potjes klei, kleine potjes verf, stiften of gekleurd papier, waar de kinderen na afloop zelf een regenboog kunnen knutselen.

Tip: hebben de kids alle kleuren verzameld? I.p.v. van een regenboog maken, kun je de kleurtjes (bijvoorbeeld textielstiften of wasco) ook gebruiken voor een leuke knutselactiviteit zoals deze eenhoorn inkleurtas. heb je meteen een superleuk aandenken voor de kinderen om mee naar huis te nemen!


Spelletjes voor de speurtocht (of voor de verjaardag):

  • Ringwerpen, natuurlijk om een eenhoorn-hoorn
  • Eénhoorntje prik
  • Eenhoorn piñata! 
  • Eenhoornpoep maken, lekker kliederen met slijm
  • Stoelendans met regenboogliedjes 
  • Ken je het spel Anna Maria Koekoek nog? Maak er een eenhoorn-variant van: welke eenhoorn is het snelste bij de regenboog!
  • Figuurtjes maken met Regenboog lint
  • Eenhoorn spaarpotten decoreren



Geen opmerkingen:

Een reactie posten