Pagina's

dinsdag 25 juni 2019

Traktaties met rozijntjes

Traktatie rozijnendoosjes

Het meest getrakteerde snoepje bij peuters en kleuters? Dat zijn ongetwijfeld rozijntjes. Het is gezond, dus verantwoord, en het wordt ook nog echt gezien als een snoepje (bij de jonge kinderen tenminste). Dus voor een traktatie op de peuterschool, kinderopvang of in groep 1 is een traktatie met rozijntjes een goed idee!

Bovendien kun je echt alle kanten op met een doosje rozijnen. Er zijn tal van leuke, originele traktaties te verzinnen. We zetten ze voor je op een rij in dit blog.


7 x trakteren met rozijntjes


  • De brandweer is bij jonge kinderen (en ook bij oudere!) razend populair. Met een brandweertraktatie gooi je dus zeker hoge ogen. En super simpel: knip uit rood stevig papier silhouetten van de zijkant van een brandweerauto, teken er een raampje en wieltje op en plak aan beide kanten van het doosje rozijnen. Een sirene en ladder maken de brandweerauto helemaal af.
  • Maak bosdiertjes van de doosjes rozijntjes. Iets meer knip-, plak- en tekenwerk, maar wel een heel mooi resultaat. Kijk hier voor de instructies (en een handig download) om mooie herten, vossen en konijnen te maken.
  • Geen schattige bosdieren, maar stoere, wilde dieren! Koop speelgoed diertjes en knoop met touw een ingepakt doosje rozijntjes op de rug. Niet alleen iets lekkers, ook een leuk speeltje erbij voor de kids!
  • Vliegtuigjes maak je van een doosje rozijntjes én een bellenblaas. Wat een geweldige traktatie is dit! Je verpakt de rozijnen en bellenblaas in gekleurd papier, plakt het op elkaar (rozijntjes onder) en je maakt er een vliegtuig van met vleugels en propellers. 
  • Indiaantjes maak je heel snel en gemakkelijk: een effen kleur papier om de doosjes in te pakken, washi tape met een printje als hoofdband en een veertje. De oogjes kun je erop tekenen!
  • Snel en heel leuk: spookjes maken. Het enige wat je nodig hebt is wit crêpe papier en een zwarte stift om een gezicht te tekenen.
  • Een fan van boten en water? Ga dan voor zeilboten, het doosje is de boot en het zeil maak je van een stuk papier (schrijf hier de leeftijd van de jarige job op).


Creatief met rozijnendoosjes


Wat je vooral nodig hebt, is een beetje creativiteit! Bij veel thema's kun je wel een rozijnentraktatie verzinnen. Dus onze tip: denk niet wat kan ik maken met rozijntjes? Denk juist andersom. Waar is mijn kind dol op (en dat kan vanalles zijn, een beroep, een sport, een televisie- of filmfiguur, een dier) en kijk vervolgens hoe je daar een leuke traktatie met een doosje rozijntjes bij kunt maken.

Niet creatief, wel snel? Koop een doosje rozijntje, een klein uitdeelcadeautje en geef het samen in zo'n superleuk traktatiezakje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten