Pagina's

dinsdag 2 juli 2019

Een Super Mario feestje geven

Super Mario feestartikelen

Super Mario is al 35 jaar een razend populair spel. Grote kans dus dat jouw zoon of dochter ook besmet is met het Super Mario virus. Het thema voor een kinderfeestje? Daar hoef je in dit geval niet lang over na te denken: Go Super Mario!

Dus, ga jij een Super Mario feestje organiseren? Dan staan Super Mario feestartikelen bovenaan de to-do-lijst. Met slingers, ballonnen, een tafelkleed, servetten, bekers en borden maak je er een echte Super Mario feestruimte van.

En vergeet de uitnodiging niet, met deze coole Super Mario uitnodigingskaarten kan de voorpret al beginnen. Liever zelf iets maken? Je maakt heel gemakkelijk van papier een hand console: teken de kruis-button en de start en stop button met stift erop en op het scherm zet je de details voor het feest.


Gamen... en andere spelletjes!

Op een Super Mario feestje moet natuurlijk gegamed worden. Wel alleen het Super Mario spel! Tip: het is extra leuk om het spel op een klassieke Nintendo console (NES) te spelen. Op die manier krijgen de kids ook nog wat van "vroeger" mee en hoe het spel begon in de jaren '80.

Er zullen best wat kinderen zijn die het liefst de hele middag gamen, toch raden we aan om ook wat andere activiteiten in te plannen waar geen beeldscherm aan te pas komt. Maar, die wel passen in het Super Mario thema. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je hiervan:

  • Ezeltje Prik, maar dan met Mario i.p.v. de ezel en een snor i.p.v. de staart.
  • Een hindernisbaan in je tuin of in een speelpark in de buurt maken. Verdeel de groep in Luigi's en Mario's (en zorg voor rode en groene mutsen) en maak er een estafetterace van.
  • Vijanden in je tuin! Teken gezichtjes op bruine, witte en zwarte ballonnen, deze stellen de vijanden van Mario voor (Bom, Goomba en King Boo) en doe er enkele witte ballonnen met rode stippen tussen (Toad). De kinderen moeten de vijanden verslaan (kapot trappen) en proberen de Toads te verzamelen.
  • Super Mario Bingo, maak een bingo-vel met de karakters van Super Mario. 

Super Mario speurtocht

Een speurtocht mag niet ontbreken op een Super Mario feestje. Verzin een aanleiding, net zoals in het echte spel, bijvoorbeeld: "Help, Bowser heeft prinses Peach ontvoerd! Kunnen jullie haar weer vinden?" Leid de kinderen met opdrachten naar de prinses. Maak er levels van, met in elk level een moeilijkere opdracht. Geef ze na elk level een gouden ster. Hebben ze alle levels goed doorlopen? Dan mogen ze de sterren inwisselen voor een gouden medaille. Met de medaille krijgen ze toegang tot de verstopplek (bijvoorbeeld de schuur of een slaapkamer).

De spelletjes hierboven kun je gebruiken als opdrachten. Nog andere ideeën: van Duplo of Lego Mario en Luigi poppetjes maken, memory, plak foto's van de vijanden van Mario op blikken en ga met ballen of bonenzakjes blikken omver werpen.


Eten en drinken

Zet twee kannen met ranja neer: rode (Mario superdrank) en groene (Luigi superdrank) en serveer in deze Super Mario bekers. Maak Toad-cupcakes (teken oogjes op een wit cupcake papiertje en decoreer de bovenkant met rode en groene frosting en witte stippen). Lekker en gezond: piranha-plantjes van druiven en een aardbei. Lekker snoepen: rode en groene lolly's.

Mogen de kinderen mee lunchen? Maak dan sandwiches in de vorm van sterren. Is het feestje met avondeten? Ga dan pizza bakken en laat de kinderen zelf hun eigen pizza beleggen. Stay tuned voor meer Super Mario traktatietips in een volgend blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten