Pagina's

dinsdag 23 juli 2019

Tips voor een kinderfeestje in de zomer

Organiseer een zomerfeestje!

Best jammer dat veel kinderfeestjes buiten de zomervakantie gehouden worden, want juist in het hartje van de zomer zijn er zoveel leuke spelletjes en activiteiten te bedenken voor kinderen. Heb jij een jarige in de zomer en ga jij wel voor een zomerfeestje? Of... is er helemaal niemand jarig, maar wil je gewoon een feestje geven voor de kinderen omdat het zomer is? Goed idee! We helpen je graag op weg met tips en inspiratie voor een spetterend zomerfeestje.

Bij een zomers feestje horen ballonnen. Met deze gele ballonnen maak je je feestje extra zonnig.


Spelletjes voor een feestje in de zomer

  • Heb je een trampoline? Leg er allemaal waterballonnen op en laat de kinderen lekker springen. Dolle pret. Let wel op dat je niet teveel kids tegelijk op de trampoline laat in verband met de veiligheid.
  • Autorace! Geef elk kind een mini-speelgoedautootje en een waterspuiter of waterpistool. Vervolgens moeten ze proberen om het autootje naar de finish te krijgen door er tegenaan te spuiten. Je kunt het ook met ballonnen doen (voor jonge kids, dat gaat wat gemakkelijker).
  • Je kunt de spuiters ook gebruiken voor een estafetterace. Een volle emmer aan de ene kant en een lege emmer aan de andere kant van de tuin: welk team krijgt met waterspuiters het meeste water in 10 minuten in de lege emmer? Je kunt natuurlijk ook papieren bekertjes of sponzen gebruiken (met gaatjes erin)!
  • Een piñata is leuk op elk feestje, dus ook op een zomerfeestje. Zeker als je deze mooie Mexicaanse ster koopt!

Zomerse traktaties

Natuurlijk zorg je voor een voorraadje waterijsjes, maar als het echt lekker warm is dan kunnen de kinderen wel wat extra verkoelende traktaties gebruiken. Ideeën:
  • Cocktails zelf maken: een lekkere ananas-kokos-smoothie of een verfrissende aardbeiencocktail van limonade, limoensap en verse aardbeien. Natuurlijk geserveerd met een vrolijk (kartonnen) rietje
  • Watermeloen op een stokje - iets lekkers en gezonds tussendoor.
  • Geen ijs, wel zomers: op een strandfeestje zijn deze snoepschelpen alleen al hartstikke leuk voor de decoratie (en ook om op te eten natuurlijk)


Frozen in de zomer?

Ja hoor, geen probleem. Een Frozen kinderfeestje kun je uitstekend in de zomer vieren, natuurlijk wel in zomerstijl. Dus heb je een Anna en Elsa fan? Haal de Frozen-slingers en andere Frozen versieringen maar voor de dag en maak er een zomers feestje van met bijvoorbeeld een ijsblokjesspel. Ijsblokjes zijn koud en glibberig en daarom ideaal voor een grappig doorgeefspel (een soort stoelendans). Laat iemand het ijsblokje vallen of is het gesmolten? Dan moet hij of zij de kring verlaten.

Lees meer tips voor een Frozen feestje in de zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten