Pagina's

dinsdag 4 december 2018

Uitdelen op het kinderdagverblijf? Leuke tips!

Ideeën voor traktaties op het  kinderdagverblijf

Wordt je kind 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of 4 jaar? Elke verjaardag wordt gevierd op het kinderdagverblijf. Met 4 jaar is het zelfs dubbel feest: want dan gaat je zoon of dochter naar de basisschool en neemt hij of zij afscheid van het kinderdagverblijf.

Zoek jij een traktatie voor de verjaardag van je kind op de opvang? En wil je origineel voor de dag komen? Zoek je een gezonde traktatie? Wij zetten enkele tips en ideeën voor je op een rij.Traktaties voor kind 1 jaar

De eerste verjaardag van je kind is de meeste speciale. Veel ouders trekken alles uit de kast om de mooiste traktaties te maken. En terecht! Een gezonde traktatie is op deze leeftijd wel zo fijn, dan kan je kind zelf ook lekker mee snoepen, bijvoorbeeld:

  • Een fruitraket: een lange saté prikker met druiven en blauwe bessen om en om en een aardbei bovenop.
  • Van een watermeloen kun je hele gave dingen maken, bijvoorbeeld een boot of een krokodillenbek. Deze vul je dan met allerlei fruit.
  • Het oog wil ook wat: maak groente- en fruitrupsen en slakken. Varieer met het fruit en de samenstelling. Erg mooi!
  • Zelf bakken? Presenteer je traktatie op een Woezel en Pip servetje!
  • Maak iets creatiefs van een doosje rozijntjes, bijvoorbeeld een brandweerauto, Nijntje, bosdiertjes of bootjes.


Traktaties voor kind 2 / 3 jaar

Wordt jouw zoon of dochter 2 jaar? Dan kun je de traktatie een thema geven... een favoriete tv-held, voertuigen, bloemen, of lieveheersbeestjes. En dat hoeft niet moeilijk te zijn! Een Winnie The Pooh beker of Dora The Explorer beker vul je met lekkers en zo geef je de kinderen ook nog iets om mee naar huis te nemen. Of trakteer op een leuk uitdeelcadeau zoals deze Bumba bellenblaas!

Zoek je inspiratie voor leuke afscheidtraktaties voor de vierde verjaardag? Die vind je hier!Uitdeelboekjes

Een erg leuke traktatie op het kinderdagverblijf zijn kleine leesboekjes. Ook wel uitdeelboekjes genoemd, want ze zijn precies daarvoor gemaakt: om uit te delen op school of op de opvang. In deze mini-boekjes van Dikkie Dik lees je de leukste avonturen van deze bekende poes uit Sesamstraat. Ook populair zijn de verhalen van Gonnie en haar vriendjes.

Een uitdeelboekje is leuk om zo te geven, maar je kunt het ook uitdelen samen met een gezonde snack, zoals fruit of snackgroente of een klein snoepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten