Pagina's

dinsdag 11 december 2018

Kerst traktaties zelf maken

Trakteren in het Kerst thema

Met Sinterklaas achter de rug, maakt iedereen zich nu op voor de gezellige kerstdagen. Dus, wat is nu een beter thema om in te trakteren dan Kerst?! Kerstkransjes, kerstbomen, arrensleeën, rendieren,  sneeuwpoppen... er zijn heel veel leuke traktaties te bedenken.

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig en zoek je een leuke kersttraktatie? We helpen je graag met leuke, creatieve, lekkere en gezonde ideeën. Kerst traktatie voor school

De school is natuurlijk al helemaal in kerstsferen. Dat betekent dat je wel een beetje moet opvallen met jouw kerst traktatie! Met deze geweldige sneeuwpop-snoeptaart gaat dat ongetwijfeld lukken. Een lekkere traktatie én eentje waar je zelf geen werk aan hebt.

Ben je op zoek naar een gezonde traktatie? Van druiven en kaas maak je kerstboom traktaties: drie rijen druifjes (3, 2 en 1 druiven boven elkaar) met daarboven op een stukje kaas in de vorm van een ster. Je kunt hetzelfde doen met knakworstjes (3 rijen, met steeds kortere stukjes) en daarboven op een druifje als ster.


Creatieve kerst traktaties

Vind je het leuk om zelf iets te knutselen? Dan zijn deze arresleetjes ideaal. Je kunt ze samen met je kind in elkaar zetten en versieren. Vul de arresleetjes met een traktatie naar keuze; gezond fruit of snackgroenten, popcorn, chipjes of (zelfgemaakte) kerstkransjes.

Of verras de kinderen met een gevulde kerst sok. Je kunt de kerst sokken maken van vilt. Of wat dacht je van kerstboompjes gemaakt van peperkoek? Smarties dienen als kerstballen en een klein zuurstokje kun je gebruiken voor de stam (of je snijdt de stam mee met uit de peperkoek).


Uitdeelcadeautjes

Een uitdeelcadeautje als traktatie is leuk en erg handig als je geen snoep mag trakteren. En met Kerst is het natuurlijk nog leuker, cadeautjes geven past helemaal bij het thema! Vergeet niet om een traktatiekaartje met de naam en leeftijd van de jarige job aan het cadeautje te bevestigen.

Leuk om uit te delen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten