Pagina's

dinsdag 27 november 2018

Een Kerst kinderfeestje

Kinderfeestje met het thema Kerst

Feestmaand december staat voor de deur! Eerst Sinterklaas, waar alle kinderen nu helemaal vol van zijn, en dan is het aftellen naar Kerstmis. Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Geef je kind en de gasten dan alvast een voorproefje op de kerstdagen en organiseer een Kerst kinderfeestje.

Je richt de feestruimte sfeervol in met lichtjes, kerststukjes en ballonnen in de kleuren rood, groen en wit.Kerst is knutselen!

Buiten is guur en koud, binnen is lekker warm en behaaglijk. Een Kerst kinderfeestje is dan ook bij uitstek geschikt om te gaan knutselen. Natuurlijk wel in het Kerst thema! Dit kun je allemaal gaan maken:


Meer kerst spelletjes

Kinderen blijven niet de hele middag aan tafel zitten dus zorg ook voor andere activiteiten. Doe bijvoorbeeld een stoelendans op kerstmuziek, ezeltje prik (maar dan met de rode neus van Rudolph the rednose reindeer), kerstsokje leggen (een variant op zakdoekje leggen) of ga koekhappen met kerstkransjes. Samen kerstkoekjes bakken of cupcakes versieren in het kerstthema is ook erg leuk om te doen.

En wat dacht je van een speurtocht? Dit kan een kleine speurtocht binnen of in de tuin zijn. Laat de kinderen bijvoorbeeld de kerstballen zoeken, want de boom is nog kaal!


Een bedankje voor de gasten

Het feestje zit erop en de kinderen mogen weer naar huis. Niet met lege handen natuurlijk! Geef de gasten een klein cadeautje als bedankje voor hun komst. Deze Hop Hopper kerstfiguurtjes zijn erg grappig en een leuk uitdeelcadeautje. Of deze mooie houten balpen met kerstman! Misschien toch liever deze Kerst opwindfiguurtjes?

Tip: doe het bedankje niet in een zakje, maar in een grote rode kerstsok! Vergeet niet om de kerstknutselwerkjes mee naar huis te geven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten