Pagina's

dinsdag 10 oktober 2017

Traktatie voor afscheid kinderdagverblijf

Leuke traktatie ideeën 


Afscheid nemen van het kinderdagverblijf is echt een mijlpaal. Ineens is je baby geen baby meer, en mag hij of zij naar de 'grote' school. Wauw! Wel even een momentje om bij stil te staan. Een leuke afscheidstraktatie hoort hier natuurlijk bij!

Wat is een geschikte traktatie voor het afscheid van het kinderdagverblijf? Wij zetten een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje. Wat is jouw favoriete afscheidscadeautje?
Uitvliegen!

Het 'vlieg'- thema past perfect bij een kdv-afscheidstraktatie. Knutsel een vliegtuig en hang er een touwtje aan vast met de naam van je zoon of dochter en de tekst 'Ik vlieg uit!'.

Er zijn veel verschillende manieren om een vliegtuigje te knutselen. Je kunt er een gezonde traktatie van maken door komkommer, wortel, banaan, kaas of worst gebruiken. Het is ook erg leuk om bellenblaas als middelpunt (de romp) te gebruiken voor het vliegtuig. Doe de bellenblaas in een wc-rolletje en beplak het met gekleurd papier. Iets te snoepen? Een doosje rozijntjes of smarties dient perfect als onderstel!


Creatieve traktaties kinderdagverblijf

De tijd, die vliegt ook! Een snoephorloge is daarmee een erg leuke traktatie voor het afscheid. Of knutsel zelf een horloge en gebruik weer het doosje rozijntjes als uurwerk.

'Er gaat er "eendje" naar de basisschool!' Wat een leuke tekst om het afscheid aan te kondigen en wat past er beter bij dan een speelgoed-eendje? Gummetjes in eendenvorm of een puntenslijper in de vorm van een eend zijn originele varianten!

Letterlijk "dag" zwaaien doe je met deze handjeklappers als uitdeelcadeau. Reken er maar op dat jouw kind niet met de stille trom het kinderdagverblijf verlaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten