Pagina's

woensdag 25 september 2013

Piñata voor Kinderfeestje

Je ziet het steeds vaker: zo'n felgekleurde piñata op een kinderfeestje. Deze nieuwe trend is overgewaaid uit Mexico.

Daar worden deze figuren van papiermaché gevuld met snoep en kleine cadeautjes. Om ze vervolgens bij een kinderverjaardag, bruiloft of met de kerst en nieuwjaar op te hangen. De kinderen worden geblinddoekt en mogen daarna één voor één proberen om met een stok tegen de piñata te slaan. Als de piñata breekt, valt er een stortvloed van snoepjes, confetti en cadeautjes over de kinderen heen. Tijd om lekker te graaien!

Piñata vullen

Al onze piñata's worden leeg geleverd, zodat je zelf kunt vullen. Het voordeel daarvan is dat je snoepgoed en kadootjes kunt kiezen, die perfect passen bij het thema van het kinderfeestje. Dat maakt het nóg leuker. Natuurlijk kun je ook standaard piñata vulling bestellen, zoals confetti, piñata kadootjes of allerlei lekkere snoepjes.

Aan de onderkant van de piñata's zit een witte, ronde sticker met daaronder een langwerpige flap. Als je deze flap een stukje open maakt, ontstaat er een opening, waardoor je de piñata gemakkelijk kunt vullen. 

Piñata kapot slaan

Aan elke piñata zit een hengsel van hard plastic, zodat je de piñata gemakkelijk op kunt hangen. Zorg dat je de piñata op een hoogte hangt, waar ook de kleine feestgangers hem kunnen raken.
En dan kan het feest beginnen. Het is het leukst als de kinderen om de beurt met een piñata stok tegen de piñata mogen slaan. Zo kunnen ze hun kracht en coördinatie tonen. Als de piñata breekt, is het feest voor iedereen! Je kunt het op diverse manieren spannender maken. Bij de kleintjes laat je de blinddoek weg. Voor oudere kinderen maak je het moeilijker door ze te blinddoeken of door een zwaai aan de piñata te geven.

Piñata met pullstrings

Pullstrings zijn de lintjes die in een bundel onder een piñata hangen. Eén van deze lintjes is verbonden met het valluikje onder de piñata. Alle andere lintjes zijn 'nep'. Om de beurt mogen de feestgangers aan een lintje trekken. Net zolang tot iemand aan het ene lintje trekt, waarmee de piñata opent en alle kadootjes en snoepjes eruit vallen. Het voordeel hiervan is dat de piñata niet kapot gaat en de jarige deze dus kan bewaren als herinnering aan een superleuk feest.

Bekijk alle piñata's en zoek er eentje uit die past bij jouw feestje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten