Pagina's

dinsdag 21 augustus 2018

Kinderfeestje draken en ridders

Ridder- en drakenfeestje organiseren

De dappere ridders trekken ten strijde om de gemene draken te verslaan! Een van de favoriete rollenspellen van veel kinderen. Ridders en draken is daarom een uitstekend thema voor een avontuurlijk kinderfeest. Je kunt een ridder- en drakenfeestje bovendien prima thuis organiseren!

Wij helpen je dit keer graag een handje met ideeën voor leuke spelletjes en activiteiten. Tips voor een mooie uitnodiging, lekkernijen en stoere decoraties vind je in dit eerdere artikel!




Cadeauspel draken en ridders

Begin het drakenfeestje met een cadeauspel: blaas deze  ridder-ballonnen op met daarin een briefje met de namen van de gasten. Zit iedereen er klaar voor? Dan mag de jarige job met een plastic zwaard (met speldje eraan) een ballon kapot prikken. De naam van degene die eruit valt mag zijn of haar cadeautje geven.

Tip: doe wat confetti in de ballonnen voor extra feestelijk effect. Is het verjaardagslied gezongen en zijn de cadeautjes uitgepakt? Dan kunnen de spelletjes gespeeld worden.


Verkleden als ridder

Maak van alle kinderen echte ridders. Je kunt zelf verkleedkleding in huis halen, maar het is ook erg leuk (en een stuk goedkoper) om het feestje te beginnen met een knutselproject: maak je eigen ridderhelm. Hoef jij alleen nog maar te zorgen voor zwaarden! Schilden kun je ook samen maken van karton. Voor stoere ridders is er ook nog deze gave draken tattoo!

Ridders gereed? Dan kunnen ze beginnen aan hun missie: versla de draken en vind de schat! Als schat kun je een schatkist vullen met iets lekkers, bijvoorbeeld ridder-snoepzakjes, of een leuk uitdeelcadeautje.


Spelletjes draken en ridders

Zet een speurtocht op touw voor de dappere ridders! Zet de route uit met draken-afbeeldingen. Bij elke draak laat je de kinderen een opdracht of spelletje uitvoeren. Wil je liever in je eigen huis of tuin blijven? Dan doe je de spelletjes daar. Allebei is leuk!

Ideeën voor ridder spelletjes en opdrachten:

  • De drakenadem verslaan: ga zelf (of vader, buurvrouw, zus of vriend) als een malle bellenblazen en laat de kinderen de bubbels met hun kartonnen zwaarden kapot slaan. Mega bubbels zijn extra leuk! 
  • Draakje-prik: ezeltje-prik maar dan in de uitvoering van een draak.
  • Lekker schreeuwen: wie kan er het beste een draak na doen?
  • Wie durft er in het hol van de draak? Maak van een grote doos een grot en maak er een gat in. De kinderen mogen met één hand in de doos en proberen om de sleutel van de schatkist te vinden. Stop er nep insecten, slijm of koude spaghetti in om het griezelig te maken. Je kunt er ook een snoepje in doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten