Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Een Kabouter Plop kinderfeest


Plopperdeplopperdeplop!

Wij hebben nu toch een super goed idee: een kinderfeest in Kabouter Plop stijl. Het is het perfecte thema voor het feestje van je peuter of kleuter. Elk kind wordt al vrolijk bij het horen van de eerste deuntjes van het themalied. Hoe leuk is het om met dit thema de verjaardag van je kleine kabouter te vieren?

Nodig de gasten alvast uit met deze leuke Kabouter Plop uitnodigingskaarten en ga aan de slag met de versieringen en activiteiten. Er is zoveel leuks te verzinnen in dit thema. Wij helpen je op weg!

Kabouter Plop versieringen

De basics vormen de Kabouter Plop vlaggenlijn en het Kabouter Plop tafelkleed om je tafel extra feestelijk te maken.

Ook is het superleuk om voor alle kids een kaboutermuts te maken. Een muts maken is eenvoudig: meet de omtrek van het hoofd van je kind en neem er 7 centimeter bij voor de onderste rand van de muts. Knip nu vier gelijke delen uit de stof en stik deze op elkaar. Keer een helft om en strijk netjes. Schuif nu het andere deel in de omgekeerde muts. Strijk de randjes naar binnen en stik even dicht. En klaar!

Wat doe je op een kabouterfeest?

Kabouters houden van paddenstoelen, dus die mogen niet ontbreken op je feest. Maak van een stoelendans een paddenstoelendans! Verzamel krukjes en knip uit rood karton cirkels en beplak deze met witte stippen. Bevestig deze op je krukjes en klaar zijn je paddenstoelen.

Maak je ook iets lekkers? Wij kwamen deze mini-muffins tegen. Door er een halve appel op te leggen met stipjes van glazuur heb je een te gave traktatie. En nog gezond ook, deze wortel-muffin variant.


Dansen met Kabouter Plop

Een Kabouter Plop feest is niet compleet zonder de Kabouterdans. Dus, gooi die handjes in de lucht, ga zitten met een zucht en stap rond als een gans... Je zingt al automatisch mee hè? :) Voor extra muzikale ondersteuning (lees herrie) kun je deze coole Kabouter Plop roltongen uitdelen. Een ding is zeker, dit wordt een vrolijk feest!

Leuk om als herinnering mee naar huis te geven: deze Kabouter Plop badfiguurtjes! Ook een kleurplaat van Kabouter Plop is een goed idee als cadeautje voor de gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten