Pagina's

woensdag 18 juni 2014

Prinsessenfeestje met speurtocht

Leuk kinderfeestje voor kleine prinsessen

Een onvergetelijke prinsessenspeurtocht begint met een goed verhaal:

Koning Willem is in rep en roer. Volgende week organiseert hij een groot feest, waar alle prinsessen en prinsen uit de omgeving naar toe komen. Het is belangrijk dat zijn prinsesjes dan hun mooiste juwelen dragen. Maar… de juwelenkist is leeg geroofd. De dief heeft een brief achtergelaten waarin hij laat weten dat hij bereid is de koninklijke juwelen terug te geven als de prinsesjes laten zien dat ze ook échte prinsesjes zijn. Ze moeten dat bewijzen door een aantal opdrachten uit te voeren.

Prinsessen speurtocht uitzetten


Maak het niet te moeilijk voor kleine prinsessen. Laat hen een spoor van prinsessen-ballonnen of pijlen volgen. Zet de route zo kort mogelijk van tevoren uit om te voorkomen dat mensen het spoor verwijderen.

Zijn de prinsessen al wat ouder? Geef ze dan een ketting met kralen in verschillende kleuren. De kleur van de kraal geeft bij elk kruispunt aan welke kant ze op moeten. Roze staat bijv. voor rechtsaf, wit voor linksaf, zilver voor rechtdoor. Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren. Zorg dat bij de opdrachten steeds iemand aanwezig is (schakel de hulp van vrienden of familie in).

Leuke opdrachten voor de kleine prinsesjes

Hang een grote poster van een kikker op. Doe de meiden lippenstift op en laat hen één voor één geblinddoekt proberen de kikker te kussen. Verandert de kikker in een prins? Geef de prinsesjes een toverstaf, waarmee ze voortaan alle kikkers in een prins kunnen omtoveren.

Laat de meiden al slalommend om een parcours van pionnen lopen met een dik boek op hun hoofd. Je kunt het nog wat moeilijker maken door hen op schoenen met hoge hakken te laten lopen. De beloning: een fonkelende tiara voor elke prinses.

Laat de kinderen in een kring zitten met één van de meiden in het midden. Span om de kring een touw waar een prinsessenring aan zit. Zet een prinsessenmuziekje (K3, sneeuwwitje, etc.) op en zolang de muziek speelt, moeten de kinderen de ring achter hun rug doorgeven. Als de muziek stopt, moet de prinses in de kring proberen te raden wie de ring heeft. Als het goed is, mag het meisje met de ring midden in de kring. Als beloning ontvangen de meiden natuurlijk een mooie glamour-ring.

Ook kun je een prinsessenquiz maken met vragen over de prinsessen uit de bekende sprookjes. Op deze blog vind je natuurlijk ook nog meer ideeën voor kinderspelletjes!


Lekkere traktaties voor in de pauze

Las ook een pauze in met wat lekkere versnaperingen voor de prinsessen. Prinsessen zijn gek op deze lekkere, roze snoeptaart. Maar ook op roze cupcakes en mini-sandwiches met roze kokosbrood. En vergeet de prinsessenchampagne niet, die hoort er natuurlijk ook bij!

In onze webshop vind je allerlei feestartikelen voor prinsessen, zoals bordjes, bekertjes, servetten en een tafelkleed. Zodat de kleine prinsesjes in koninklijke stijl kunnen eten en drinken. Het is ook een aanrader om de pauzeplek te versieren met prinsessen-slingers en veel ballonnen!


Eindig de speurtocht met de schatkist

Je kunt de prinsessenspeurtocht nog afsluiten met knutselactiviteit, waarbij de meiden hun eigen houten schatkistje mogen versieren.

Of geef ze deze leuke traktatiebox in de vorm van een schatkist mee naar huis. Natuurlijk wel eerst nog even vullen met een lekkere snoepketting, een mini-tiaraprinsessen-klaparmband of andere kinderjuwelen.

Heb jij nog leuke ideeën voor een prinsessenfeest met speurtocht? Wij horen het graag!2 opmerkingen:

  1. Och geweldig! Mijn dochter en ik houden er allebei van, blijft gewoon leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee! Mijn dochter is binnenkort jarig en ik was nog op zoek naar een leuk voor een themafeestje

    BeantwoordenVerwijderen