Pagina's

woensdag 13 augustus 2014

Weer naar school

http://www.kidsfeestje.nl/allerlei/ff_707_back-to-school-2014_6.html
Ochtendspits bij je thuis

De zomervakantie is (bijna) voorbij. Tijd om nieuwe schoolspullen te kopen! Schoolagenda's, schriften, etuis, pennen en rugzakjes (van Paul Frank of Supertrash) kun je vanaf nu ook in onze webwinkel bestellen. Dat is wel zó gemakkelijk!

En dan begint het nieuwe schooljaar. Dus dat wordt 's ochtends weer stressen om de kinderen op tijd op school te krijgen. Bij Kidsfeestje houden we niet van stress. Daarom vandaag een aantal handige tips voor een vliegende start, zodat je de dag op een ontspannen manier kunt beginnen.

http://www.kidsfeestje.nl/allerlei/kids-dekbedden/30669_art_6mod2896_dekbed-cars-2-speed---140-x-200-cm.html

Wakker worden

Onder zo'n heerlijk kinder- of peuterdekbed, met daarop het lievelingsfiguur van je kind (bijv. Sesamstraat, Lego, Planes, Lief!, Animal Planet, Ajax of PSV), wil iedereen wel lekker lang blijven slapen. Maar op schooldagen kan dat natuurlijk niet.

Zet de wekker juist een kwartiertje eerder, want een té krappe planning is vaak de oorzaak van veel ochtendstress. Die 15 minuutjes extra zorgen er voor dat iedereen 's ochtends relaxed de deur uit gaat. En dat is fijn voor jou, maar ook voor je kinderen!
http://www.kidsfeestje.nl/traktaties/stickers/33221_art_1mod3086_stickervellen-smile.html

Duidelijk ochtendprogramma

Maak voor de kinderen een duidelijk schema met alle stappen van opstaan tot vertrek. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen, werken tekeningetjes goed. Geef aan wat in welke volgorde moet gebeuren: aankleden, ontbijten, tandenpoetsen, schooltas pakken, jas aan. Als kinderen weten wat je van hen verwacht, gaat het allemaal net even sneller.

Geef de kinderen een sticker als het is gelukt om op tijd klaar te zijn. Hebben ze op zaterdag 4 stickers, dan krijgen ze een kleine traktatie.
http://www.kidsfeestje.nl/allerlei/kids-en-lunch/31190_art_6mod3009_lunchbox-hello-kitty-hartjes.html

Lunchbox en drinkbeker

Je kunt het brood voor de lunch s'ochtends gewoon uit de vriezer halen en in bevroren toestand smeren. Tegen lunchtijd is het brood ontdooid en lekker vers. Stop het brood in zo'n superleuke broodtrommel van Mepal. Deze lunchbox kunnen kinderen gemakkelijk zelf open-en-dicht maken.

Nieuw zijn deze Lego lunchboxen in de vorm van een legosteen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Zo'n Lego drinkbeker past er perfect bij. Lego heeft zelfs complete lunchsets voor de échte Legofans!
http://www.kidsfeestje.nl/allerlei/back-to-school/47292_art_6mod4285_rugzak-paul-frank---roze-hartjes.html

Voorkom discussie over kleding

Kleine kinderen willen vaak al zelf kiezen wat ze aantrekken. Dat is prima. Maar je wilt 's ochtends discussies voorkomen. Dus leg 's avonds alvast twee outfits klaar en laat je kind 's morgens kiezen welke outfit hij of zij wil aantrekken. Zo doen ze het toch een beetje zelf. Ook handig: leg alle kleren op volgorde op een stapeltje. Dat bespaart ook tijd.

Dan nog even de lunchbox, favoriete drinkbeker en andere schoolspullen in de rugzak doen, schoenen en jas aantrekken. En klaar is kees. Deze schooldag is goed begonnen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten