Pagina's

dinsdag 7 februari 2017

Leuke ideeën voor een kinderfeestje thuis

Een thema is leuk en praktisch

Niets leukers dan een kinderfeestje thuis organiseren. En wel zo gemakkelijk, je hebt geen vervoer nodig naar een externe locatie en het is een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Wat je wel nodig hebt, is tijd om het feestje voor te bereiden en een flinke dosis creativiteit om de spelletjes, traktaties en aankleding te bedenken. En met die creativiteit helpen wij je graag!

Onze belangrijkste feesttip: kies een thema voor het kinderfeest. Leuk, maar ook een handige kapstok om activiteiten en traktaties aan op te hangen.


Populaire kinderfeestjes

Wil je even rustig rondneuzen voor het geschikte thema voor jouw zoon of dochter? Hier vind je volop ideeën en inspiratie voor ruim 60 kinderfeest-thema's! Allemaal geschikt om thuis te organiseren. Bij elk thema geven we ideeën voor traktaties, spelletjes en decoratie!

Liever een shortlist van de meeste populaire thema's? Die weten wij zo voor je op te noemen:

Doen: een speurtocht

Er zijn een paar activiteiten die élk kinderfeest leuker maken. Eén daarvan is de speurtocht, voor kinderen van alle leeftijden hartstikke leuk om te doen. Natuurlijk houd je het voor de kleintjes lekker simpel en mag het voor de grotere kids wel een uitdaging zijn. Lees hier hoe je een speurtocht organiseert.

Een ander spetterend en origineel spel is de piñata. U heeft er vast wel eens van gehoord; een van oorsprong Mexicaanse traditie die is overgewaaid naar vele andere landen. Kies uit één van deze geweldige piñatas en vul 'm zelf met snoepjes en/of kleine cadeaus. De pret kan beginnen! Ook geschikt voor kleine kinderen.


Praktische tips

Betrek kinderen bij de voorbereidingen van activiteiten en traktaties. Heb je cupcakes op het menu staan? Laat de kids ze zelf versieren. Ga je voor een ridderfeest? Start dan met het maken en versieren van ridderhelmen (kan ook eenvoudig vouwen van kranten). Wissel rustige (knutsel-)spelletjes af met activiteiten waar de kids hun energie kwijt kunnen. Lekker rennen, dansen of springen!

Het organiseren van een kinderfeestje thuis kan soms best wat druk met zich meebrengen. Je wilt natuurlijk dat alles perfect verloopt en dat jouw kind en alle gasten de tijd van hun leven hebben. Lees daarom dit artikel over hoe je stressvrij een kinderfeestje thuis organiseert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten