Pagina's

dinsdag 31 januari 2017

Kinderfeestje zeemeermin

Zeemeerminnenfeest

Vorig jaar schreven we een artikel over het organiseren van een zeemeerminnenfeestje. Een geweldig thema voor meiden die graag eens wat anders willen dan een Frozen-feest of een prinsessenparty en die wel houden van de wondere wereld onder water! Vooral geschikt voor meiden in de leeftijd van vijf tot negen jaar.

Omdat het zo'n leuk en populair thema is voor een kinderfeestje geven we je nog meer tips om een onvergetelijk zeemeerminnenfeestje te organiseren.Lekker snoepen!

Dat wordt smullen met deze zeemeerminnen-taart. En gemakkelijk voor mama, want er komt geen bakvorm aan te pas en de taart kun je ruim van tevoren in huis halen. Houd je het graag gezond? Maak van een mandarijn een vis of stel je eigen prikkers samen. Je laat zo'n prikker in het thema passen met een plaatje van een zeemeermin aan de bovenkant of probeer een zeemeermin na te bootsen. Tip: plaats een spitse driehoek van peperkoek, meloen of eierkoek onderaan als zeermeerminnenstaart!

Lees hier nog meer tips voor zeemeerminnen lekkernijen!


Zeemeerminnen spelletjes

Jonge kinderen zijn snel afgeleid en met lange activiteiten is het lastig om de concentratie van de kids vast te houden. Plan dus vooral voor peuters en kleuters veel kleine spelletjes na elkaar. Zo'n leuke zeemeerminnenpuzzel is een uitstekend rustmomentje en meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen.

Voor wat actie neem je de kinderen mee naar buiten! Zorg dat je een wat groter veldje ter beschikking heb (een speeltuintje in de buurt is handig of een grote tuin natuurlijk) en verstop hier vantevoren knikkers (de parels). Verdeel de kids in twee teams, geef ze allebei een emmer en laat ze gedurende een bepaalde tijd zoveel mogelijk parels vinden. Het team met de meeste parels wint. Baken een gedeelte af als water, waar de kids mogen lopen en een andere gedeelte als vaste land, waar ze alleen mogen springen of in een zandzak mogen lopen!

Ook zeemeermannen?

Zijn er ook jongens van de partij? Geen probleem. Pas wel de spelletjes een beetje aan. Heb je een verkleedpartij op het programma staan zorg dat voor de mannen een Neptunus kostuum aanwezig is. Met een drietand in hun handen voelen de jongens zich al snel hartstikke stoer!

Of breid het thema uit en maak er een oceaanfeestje van! Natuurlijk zijn zeemeerminnen en -mannen dan van de partij, maar je kunt op die manier de decoratie en de lekkernijen gemakkelijker afstemmen op jongens én meiden. Als bedankje geef je de kids de keuze uit een zeemeerminpoppetje en een mooie vlakgom in het oceaanthema.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten