Pagina's

dinsdag 13 juni 2017

Creatief met Foam Clay

Wat is Foam klei?

Ouders en klei; dat is vaak geen gelukkige combinatie. Het plakt, het kruimelt en het wordt binnen de kortste keren een grote rommel.

Vragen de kids nu om foam klei en doet u net of u het niet hoort? Niet nodig, want foam klei is totaal anders. Foam klei of foam clay is een zelfhardende, schone boetseerklei die bestaat uit een soort gel met kleine witte balletjes er in. Foam clay kruimelt niet, houdt de handen schoon en droogt zonder oven. Kortom, het is een heel fijn product om creatief mee bezig te zijn!Versieren met Foam Clay

Met foam klei is het mogelijk om, net als met gewone klei, figuren, poppetjes en vormen te maken. Wil je grappige figuurtjes maken? Zorg dan dat je deze figuurtjes in huis haalt!

Vaak wordt foam klei ook gebruikt als decoratiemateriaal. De klei is namelijk ideaal om materialen zoals hout, glas, papier en canvas mee te bedekken. Met foam klei maken je kinderen de mooiste fotolijstjes voor opa en oma, een memohouder speciaal voor papa of laat ze hun eigen sleutelhanger of magneet decoreren. Een leuke activiteit in de vakantie of tijdens een kinderfeestje!


Tips voor het gebruik

Een paar handige tips wanneer je foam klei gebruikt:

  • Kneed voor het kleien eerst de gel goed door de balletjes.
  • Gebruik niet teveel klei om een voorwerp mee te bedekken (het harden duurt dan langer).
  • Glitters strooien over de nog natte foam klei geeft een 'special' effect.
  • Sluit de potjes na gebruik goed af zodat er geen lucht bij komt.


Waar koop je Foam Clay?

Foam Clay kun je in knutselwinkels kopen en in sommige speelgoedzaken. Online bestellen is natuurlijk net zo handig! Wij hebben een heel uitgebreid Foam Clay assortiment in onze webshop en leveren het snel bij je thuis. Wil je foam klei kopen voor een kinderfeestje? Dan hebben we een tip: koop deze set van 10 potjes, genoeg voor een kinderfeestje van 8 kinderen.

Heb je ook nog iets nodig dat gedecoreerd kan worden? Kijk eens hier; allemaal leuke houten items die met Foam Clay tot de meest prachtige creaties omgetoverd kunnen worden. Fotolijstjes, waxinelichthouders, vogelhuisjes en nog veel meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten