Pagina's

dinsdag 28 november 2017

Circusfeestje bij je thuis

Circusfeestje thuis organiseren

Het circus als thema voor een kinderfeestje is vaak niet het eerste waar ouders en kinderen aan denken. Jammer, want het is een veelzijdig thema! Goochelen, jongleren, geschminkte clowns, acrobaten en wilde dieren. Je hebt een leuk thema te pakken voor het kinderfeestje van jouw zoon of dochter.

Hoe zorg dat je het circusfeestje een daverend succes wordt? Daar helpen wij je bij! Lees snel verder voor veel tips en ideeën.
Uitnodiging in circusstijl

Komt dat zien, komt dat zien! Een leuke circus-uitnodiging vraagt om een beetje knutselwerk. Maak een kaart in de vorm van circustent, waarvan je de tentdeuren kunt openklappen of maak een foto van de jarige job als trapeze-artiest. Hoe? Maak op de vloer een circus-setting, bijvoorbeeld een gekleurde ondergrond met gordijnen en een touw. Laat je kind liggend op het touw balanceren, op één been of in een handstand. Het lijkt net echt!

Voor peuters ben je wel snel klaar met deze kant-en-klare Bumba-uitnodigingskaart.


Welkom in het circus

Hoe geef je de gasten direct bij binnenkomst een echt circus-gevoel? Natuurlijk met heel veel kleurrijke ballonnen (met clowntjes) en slingers. Maar met een originele circus-entree zorg je pas écht voor een spetterende start van het feestje: hang een gordijn voor de deur of teken een leeuwenkop op een oud laken en maak een opening in de bek waar de kids doorheen moeten komen.

En zoek je nog een circustent? Deze Bumba circus-tent wordt de favoriete plek op jouw kinderfeestje.


Activiteiten op een circusfeestje

Maak een ronde piste, waarin de kinderen spelletjes moeten doen. Met wat zaagsel in het middens is het net een echte circuspiste. En dan? Gooien met ballen! Je kunt blikken omver werpen of ballen door een gat gooien (met punten).

Meer leuke circusspelletjes:
  • Laat de kleine acrobaten door een hoepel met vuur kruipen (bevestig kartonnen vlammetjes op de hoepel)
  • Bellenblazen
  • Maskers of clown hoedjes knutselen
  • Leer de kinderen goocheltrucs en/of jongleer-kunstjes
  • Trapeze lopen: leg een touw op de grond en laat ze met een ei op een lepel van de ene naar de andere kant lopen.

Schminken hoort er natuurlijk ook bij! Kies vantevoren enkele ontwerpen voor een clown-gezicht en tover de verjaardagsgasten om tot vrolijke, gekke clowns. Daarna lekker even met z'n allen gek doen op een muziekje!

Circus-traktaties

Wat geef je de kinderen te eten op een circusfeestje? Popcorn hoort bij het circus, leuk om te serveren in een kartonnen traktatiebox.

Lekker en origineel: bind snoepgoed, zoals een doosje krentjes of mini-mentos, op de rug van een circusdier, zoals een tijger, een leeuw en een olifant. Het diertje kun je meegeven als bedankje na afloop van het feest! Een ander uitdeelcadeautje in het circusthema is dit vrolijke verdwijnpoppetje.

Deze snoeptaart met grappige poppetjes past perfect op een circusfeestje. Ook handig als je nog een traktatie zoekt voor school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten