Pagina's

dinsdag 13 maart 2018

Verjaardagsfeestje 5 jaar

Hiep hiep hoera, 5 jaar!

Wordt jouw zoon of dochter 5 jaar? Groot feest! Niet alleen voor familie en vrienden; ook het eerste kinderfeestje staat met deze leeftijd op de planning. De (bijna) jarige job kijkt ongetwijfeld vol spanning uit naar het verjaardagsfeest en telt de dagen af.

Dat moet dus wel een onvergetelijk feestje worden! Weet jij al wat je gaat doen? Wij helpen je graag op weg met ideeën en tips voor leuke thema's voor een 5-jarige, spelletjes en traktaties. En we zijn benieuwd: waar kies jij voor? Deel jouw plannen voor het verjaardagsfeest in een reactie onder dit bericht.Kinderfeestje thuis organiseren

Je hoeft geen dure uitstapjes te maken of een speelparadijs op te zoeken om kinderen van deze leeftijd te vermaken. Een kinderfeestje thuis is perfect voor deze leeftijd. Wat moet je wel doen? Een gave uitnodiging maken én een thema kiezen voor het verjaardagsfeestje. De uitnodiging zorgt voor veel voorpret en met een leuk thema breng je de kinderen helemaal in feeststemming.

Welk thema? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jouw zoon of dochter. Populaire thema's voor jongens van 5 jaar zijn een brandweerfeestje, Cars feestje en ridderfeestje. Een prinsessenfeestjeFrozen Party of K3 feestje is leuk voor meiden.

Bekijk meer thema's

Algemene tips

  • Een kinderfeestje van drie uur is perfect voor 5-jarigen. Zo houd je het leuk voor de kinderen en voor jezelf. 
  • Plan het feestje op een vrije woensdagmiddag of vrijdagmiddag, niet in het weekend. 
  • Hoort er een avondmaaltijd bij? Nee hoor, je kunt ook de kinderen direct uit school meenemen en lekker lunchen. Denk aan broodje knakworst, poffertjes, pannenkoeken of broodjes met beleg. 
  • Een kinderfeestje thuis kun je in je eentje doen, maar een extra volwassene erbij maakt het vele malen gemakkelijker!
  • Maak een groepsapp aan met de moeders van de gasten om praktische informatie en de foto's te delen.

Ideeën voor spelletjes

"Als ze zich maar niet vervelen!", de angst van veel ouders in de voorbereiding van een kinderfeestje. En die is voor kinderen van 5 jaar geheel onterecht. Kinderen van deze leeftijd hebben weinig georganiseerde activiteiten nodig, ze vermaken zich prima door te spelen met elkaar en met speelgoed.

Natuurlijk is het wel leuk om een paar spelletjes te doen, maar houd ze kort en zorg voor voldoende vrije speeltijd. Een cadeau-uitpakspel is een goed idee en zorg in ieder geval voor een actief spelletje (waar de kids hun energie kwijt kunnen) én een knutselspelletje, om de rust weer even in de tent te brengen.

Op deze blog vind je heel veel ideeën voor spelletjes op een verjaardagsfeest.

Uitdeelcadeautjes


Vergeet tenslotte de uitdeelcadeautjes niet. Een bedankje voor de gasten voor hun komst en een leuke herinnering aan het verjaardagsfeestje. Kies voor iets kleins wat past bij het thema van het feestje, zoals een bellenblaas of een bouwsetje. Een sleutelhanger is ook een erg populair uitdeelcadeautje!

Je kunt ook een klein traktatiezakje maken: een feestzakje gevuld met een klein spelletje, een snoepje en een knutsel- of tekenwerkje wat ze tijdens het feestje hebben gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten