Pagina's

dinsdag 1 mei 2018

Wat is een leuk kinderfeestje voor kinderen van 6 jaar?

Kinderfeestje thuis 6 jaar

Weet je nog hoe blij je stiekem was, bijna een jaar geleden, dat het eerste kinderfeestje geslaagd en wel achter de rug was? Nou lieve mama en papa, de tijd vliegt, want het tweede kinderfeestje komt er alweer aan! Aan de slag dus, met de voorbereidingen voor het kinderfeestje van jouw (bijna) 6-jarige zoon of dochter.

Heb je al een idee wat het thema van het feestje wordt? Op 6-jarige leeftijd weten de kinderen zelf al heel goed wat ze willen en leuk vinden. Je kunt het de jarige dus zelf vragen, maar voordat je met een thema zit waar je eigenlijk niks mee kan... maak zelf alvast een selectie en laat je kind uit een aantal thema's kiezen.Geschikte thema's 6 jaar

Met 6 jaar voelen de kids zich al heel groot, ze zijn absoluut geen kleuters meer en voor niks of niemand bang... Of toch wel? Overschat de kinderen niet, want zo wijs als ze al overkomen, zo klein zijn ze stiekem nog wel (gelukkig). Een eng griezelfeest of een kinderfeestje in het donker kan voor kinderen van deze leeftijd nog iets te spannend zijn!

Kies liever een thema wat ze goed kennen en waar ze zich in in kunnen leven, zoals:

Spelletjes voor 6-jarigen

Breng structuur aan in het kinderfeestje met de spelletjes en activiteiten. Een handig schema:
  • Begin met een cadeau uitpakspel. Bijvoorbeeld dobbelen, en wie zes gooit mag het cadeautje geven. Of speel memory en degene die twee dezelfde kaartjes heeft mag zijn of haar cadeau geven. Je kunt dit op de tafel leggen of de dubbele kaartjes in een zak of grabbeldoos doen, waarmee je de kring rondgaat. Lees hier meer uitpakspelletjes.
  • Laat ze na het uitpakspel even vrij spelen. Op deze leeftijd hoef je de kinderen niet het hele feestje bezig te houden en willen ze heel graag gewoon lekker even buiten of in de speelkamer spelen.
  • Alle mannen en vrouwen verzamelen. Tijd voor een ren-, dans- of ander energieke activiteit, zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Tikkertje, een stoelendans of een waterspel. Doe gerust 2 of 3 (korte) spellen na elkaar.
  • Rust in de tent met een filmpje of een knutselactiviteit. Je kunt bijvoorbeeld houten sleutelhangers of fotolijstjes decoreren, t-shirts zelf ontwerpen of de kids iets moois laten maken met kraskunst.
Een voordeel van een kinderfeestje met een thema, is dat je heel gemakkelijk bijpassende spelletjes kunt verzinnen. Inspiratie nodig? Je vindt van (bijna) alle thema's op ons blog een artikel met daarin ideeën voor spelletjes en activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten