Pagina's

dinsdag 19 maart 2019

Een lentefeestje organiseren

Kinderfeestje met thema 'lente'

Jaaa, morgen is het officieel zover: de start van het lenteseizoen. Heb jij de komende weken een kinderfeestje te organiseren? Dan is de lente natuurlijk een geweldig thema. Bloemen, vlinders, vogels, zon... Laat deze typische lente-elementen terugkomen in de versiering, traktaties en spelletjes en je hebt een lente kinderfeestje.

Je kunt zelf creatief aan de slag met de decoratie, bijvoorbeeld bloemen maken van papier met in het midden de foto's van de gasten (leuk als tafeldecoratie). Deze ballonnen met bloemen en vlinders passen perfect bij een lente party.


Naar buiten: picknick en speurtocht

In het ideale scenario vier je een lentefeestje buiten, in je eigen tuin of met een gezellige picknick in het park. Een speur- of ontdekkingstocht is ook een echte aanrader in de lente. Ga vogels spotten (en als opdracht: doe een vogel na), bewonder jonge geitjes en schaapjes op de kinderboerderij en zoek een velden op met pluizebollen (wie kan er een bol in 1 keer uitblazen)?

Voordat je op pad gaat: zorg dat de kinderen helemaal in lentesferen zijn. Dat doe je natuurlijk met schmink. Maak van de gasten mooie vlinders, bloemen of geef ze zonnetjes op de wangen. Vergeet deze vlinder glitter tattoos niet!

Lente spelletjes en activiteiten

Naast de picknick en de speurtocht is het fijn om spelletjes paraat te hebben die zowel binnen als buiten gedaan kunnen worden, zoals:


Lente traktaties

Niets zo onvoorspelbaar als het weer... dus kan het feestje niet buiten plaatsvinden? Geen nood. Versier je huiskamer met ballonnen en slingers van bloemen, vlinders en zonnetjes en maak een feesttafel met seizoensfruit zoals aardbeien, kersen, meloen en lekkernijen zoals deze mooie vlindersnoeptaart. Met kaas, worst en komkommer maak je simpel bloemen en heb je een gezonde traktatie. Je kunt ook een zuurstokje gebruiken als stengel en daarop van papier een bloem pakken.

Deze vlinder traktatieboxen zijn ideaal om na afloop van het feest mee naar huis te geven. Verstop er zo'n prachtige sleutelhanger of deze gave stuiterbal in en het feestje is compleet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten