Pagina's

dinsdag 21 mei 2019

Last minute tips voor een kinderfeestje thuis

Help, mijn kind is jarig!

Een rare titel voor iemand zonder kinderen, want hoezo "help"? Een jarige job in huis is toch super leuk? Dat is het zeker... als je tenminste wel het kinderfeestje, de taart, de traktaties en het familiefeest allemaal geregeld kunt krijgen. Best even stressen, zo'n kinderverjaardag!

Heb jij binnenkort een groepje enthousiaste kinderen op de stoep staan voor het kinderfeestje, maar eigenlijk nog niet zo heel veel geregeld? Geen nood! Met onze last-minute tips maak je met een korte voorbereidingstijd toch een hartstikke leuk feestje.




Decoratie: kies een thema

Heb je nog geen slingers en ballonnen in huis? Zorg dat je dat als eerste regelt. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind en de gasten en koop feestversiering, een tafelkleed en bordjes en bekers. Dat maakt de kamer meteen feestelijk en zorgt ervoor dat de kids direct in feeststemming zijn!

Ook leuk en snel gedaan: maak in een hoekje een fotoplek met slingers of een leuke poster en verkleedspullen, zoals hoedjes, maskers, neptandjes, tattoos waarmee de kinderen op de foto kunnen. Of haal schmink in huis! Met deze sets heb je de juiste kleuren en genoeg verf in huis voor 10 gezichtjes.


Game on!

Een kinderfeestje thuis maak je onvergetelijk met ludieke spelletjes, een speurtocht en leuke knutselactiviteiten, die de kinderen zelf mee naar huis mogen nemen. Zorg dat je een paar actieve spelletjes hebt, zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen en je niet de hele middag met stuiterende kids in huis zit.

Leuke activiteiten voor een kinderfeestje:

  • Estafette: ei op lepel, kruiwagen, water naar de andere emmer brengen met sponzen of plastic bekers met gaatjes erin
  • Het mummyspel: verdeel de kinderen in 2 of 3 groepjes en laat ze een volwassenen of een van de teamleden inwikkelen in wc-papier. 
  • Een reisje naar Mexico met gezellige dansmuziek, tortillachips, een "cocktail" met een rietje (= gewoon een smoothie, bijvoorbeeld ananassap en kokossap) en natuurlijk een pinata! Een hele wereldreis kan ook - lees hier hoe je dat doet (kan ook last-minute!).
  • Een stoelendans, koekhappen en andere Oud-Hollandse spelletjes zijn altijd goed
  • Een speurtocht is altijd een goed idee. Zelfs bij slecht weer, lekker met de paraplu en laarzen aan naar buiten! Met deze tips organiseer je snel een speurtocht.

Knutselen

Een rustige, creatieve activiteit is een fijne afwisseling naast al het rennen, denken en doen. Ook voor de ouders :) Bovendien kunnen de kinderen hun knutselwerkje als aandenken mee naar huis nemen, heb je meteen een leuk bedankje te pakken! 

Dit zijn leuke knutselactiviteiten:
Heb jij een echte knutselfan thuis? Waarom maak je er niet een knutselfeestje van?

Traktaties

Decoratie - check, spelletjes - check, het enige wat je nu nog nodig hebt is wat lekkers om te eten.

Zakjes chips of een ijsje met warm weer is altijd goed. Wil je iets speciaals? Haal dan een snoeptaart in huis. Niet alleen lekker, maar het staat ook geweldig op de feesttafel! Tip: met snoep kun je ook leuke eetspelletjes spelen. Bijvoorbeeld snoep memory en kleuren raden van m&ms.

Frietjes eten is leuk, tafelfriet is nóg leuker! Leg een mooi tafelkleed op tafel en laat de kinderen lekker van tafel eten, geen bord, geen bestek, lekker met de handen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten