Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Halloween: griezelig kinderfeestje

Halloween is van oorsprong een Amerikaans griezelfeestje, maar het feest wordt ook in Nederland steeds populairder. De kinderen gaan s'avonds verkleed langs de deuren. Ze bellen overal aan en roepen dan 'trick or treat', wat wil zeggen dat ze kattenkwaad met je zullen uithalen als ze geen traktatie krijgen.

Enge heksen, bezemstelen, spoken, oranje pompoenen, zwarte spinnen. Het hoort allemaal bij een griezelig Halloween Feest.

Verkleden als heks

Je lieve dochter omtoveren in een enge heks? Dat is geen enkel probleem. Je hebt nodig: een zwarte heksenmantel (lap stof), een bezem, een zelfgemaakte heksenhoed en heksen schmink.

Als je de lap stof aan de bovenkant omzoomt, kun je er een oranje lint doortrekken, zodat je de heksencape rond de hals kunt knopen. Je kunt de cape nog meer versieren door er sterren, spinnen of vleermuizen op vast te naaien.

Griezelig schminken

Laat je kind zwarte kleren aantrekken, een zwarte muts op het hoofd en geef hem of haar zo'n griezelig pompoenhoofd met Snazaroo schmink. Het effect is angstaanjagend. Zeker als het buiten hartstikke donker is!

Zo'n Snazaroo schminksetje bevat een kwastje, spons en 3 kleuren verf die nodig zijn voor zo'n eng pompoengezicht: zwart, wit en oranje. De set bevat genoeg verf voor 10 pompoenengezichtjes.

Halloween Traktaties

Het is leuk om de kleine heksen, spoken en tovenaars in griezelstijl te trakteren als ze bij je aan de deur staan. Deze creepy spiders doen het altijd goed. Of zo'n grappig brilletje met uitpuilende ogen en snoepjes.

Wil je de kinderen liever geen snoep geven? Geef ze dan een kleine, goedkope traktatie, zoals bijvoorbeeld zo'n stuiterbal die eruit ziet als een oog of zo'n harige neon-kleurige spin, die gaat bibberen als je aan het koordje trekt. Succes gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten