Pagina's

woensdag 18 december 2013

Leuke spellen voor kinderen

Niets leuker op een gure, donkere winterdag dan gezellig met de hele familie een leuk gezelschapsspel spelen. Even geen online spelletjes, maar gezellig samen rondom de tafel met een lekkere warme chocolademelk erbij...

Dus haal de oude spellen als Monopoly, Mens-erger-je niet en Dokter Bibber snel uit de kast. En spelen maar!

Ben je een beetje uitgekeken op die oude, bekende spellen? Dan wordt het tijd voor wat nieuws. Wij hebben hier 3 leuke, nieuwe kinderspellen voor je uitgezocht.


Angry Birds on thin Ice Spel

Een behendigheidsspel voor 2-4 spelers, gebaseerd op het populaire, online Angry Birds spelletje.

Trek een missiekaart (er zijn 4 verschillende moeilijkheidsgraden) en bouw het getoonde werk na. Je tegenspelers proberen jouw bouwwerk nu omver te gooien met de Angry Birds. Degene die als eerste 1000 punten heeft verzameld door het omvergooien van bouwwerken, breekbare ijsblokken, exploderende TNT-dozen en varkentjes, wint dit zenuwslopende spel.

Kazensnaaiers

Dit spannende kazenspel met kat en muizen is geschikt voor 2-4 spelers (vanaf 4 jaar). De muizen gaan op zoek naar kaas. Daarbij moeten ze wel voorzichtig zijn, want de kat ligt op de loer.

Om beurten gooien de spelers met een dobbelsteen en verzetten ze hun muizen. Gooien ze de kat, dan gaat deze vooruit. Haalt de kat een muis in, dan is het spel voor deze muis voorbij. Tactiek is nodig. Kiezen de muizen voor veiligheid en kleinere stukjes kaas? Of kiezen ze voor meer risico en  grote stukken kaas? Voor volwassenen is het leuk als je de spanning voor de kids weet op te drijven.

Het grote Basisschoolspel

Je kunt dit spel met 2-4 spelers of in teams tegen elkaar spelen. Het gaat erom wie de beste is? Met strategisch inzetten van stapkaarten en het slim gebruiken van bluf- en juf-fiches probeer je vliegensvlug diploma's te halen door de vragen goed te beantwoorden. Heb je als eerste je diploma's verzameld? Dan ben jij de winnaar.

Je kunt dit spel spelen tegen vriendjes, broer, zus of ouders. Iedereen speelt met vragensetjes van zijn of haar groep. Dus kinderen spelen altijd op hun eigen niveau. Er zijn vragenkaartjes voor groep 3 t/m 8. En alle belangrijke vakken komen aan bod! Leuk en spannend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten