Pagina's

woensdag 8 januari 2014

Leuke spelletjes met ballonnen

Geen kinderfeest zonder ballonnen. Wij verkopen ze in onze webshop in alle soorten en maten. Voor allerlei kinderfeest-thema's. Van Bumba, Dora, Mega Mindy tot stoere ballonnen voor ridders of met piraten en doodshoofden. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het!

En ballonnen zijn niet alleen leuk als feestversiering, maar je kunt de ballonnen ook door kinderen laten versieren of er grappige gezichtjes op laten tekenen. En je kunt er natuurlijk ook de leukste pelletjes mee doen. Laat je dan ook inspireren door deze leuke tips en ideeën voor kinderspelletjes met ballonnen.


Ballon Helicopter

Elk kind krijgt een setje waarmee het zijn eigen ballon helicopter kan maken. De setjes zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Dan moet nog een ballon over het tuutje geplaatst worden. En klaar is kees. Daarna is het een kwestie van de ballon loslaten en de helicopter vliegt de lucht in.

Stoelendans, maar dan met ballonnen

Elk kind heeft een ballon. Als de muziek begint, tikken alle kinderen de ballonnen de lucht in. Jij vangt één van de ballonnen, zodat er eentje minder over is. Als de muziek stopt, probeert elk kind een ballon te vangen. Degene die geen ballon heeft, is af.

Ballonbootjes

Als je buiten een zwembad(je) hebt, zijn deze houten bootjes leuk. De kinderen moeten eerst een ballon opblazen en deze op het bootje plaatsen. Het bootje blijft drijven door de lucht in de ballon. Wie zijn ballonbootje het eerst naar de andere kant heeft geblazen, wint!

Waterbommetjes

Is het mooi weer? Laat de kinderen dan buiten ballonnen met water vullen. Ze kunnen ze in groepen naar elkaar gooien. Dolle pret gegarandeerd. Kleine kinderen vinden het helemaal geweldig als ze één van de ouders mogen bekogelen met deze waterbommetjes!

Punch Ballonnen

Kinderen zijn er dol op. Punch ballonnen met een elastiekje, waardoor ze de ballon van zich af kunnen slaan. Zeker weten dat de kids hiermee een tijdje bezig zijn. 

Ballon trappen

Bind bij elk kind een ballon aan een touwtje om de enkel. Na het startsein probeert elk kind zoveel mogelijk ballonnen van de andere kinderen kapot te trappen. Maar let op: want de eigen ballon moet heel blijven! De kinderen waarvan de ballon kapot is getrapt, gaan naar de kant en kijken wie als laatste overblijft. Dat is de winnaar.

Zelf figuren maken van ballonnen

Zoek je iets rustigers voor binnen? Laat de kinderen dan zelf figuurtjes maken van ballonnen. Het is leuk om te zien hoe trots ze zijn op hun zelfgemaakte hondje of zwaan. In deze set van SES zitten ook stickers waarmee ze hun creaties kunnen verfraaien.

Ballon veroveren

Verdeel de kinderen in 2 groepen. Beide groepen hebben een kamp recht tegenover elkaar met in het midden voldoende ruimte om de felbegeerde ballon te pakken te krijgen en naar het eigen kamp terug te brengen. Het lijkt simpel, maar... de ballon mag niet aangeraakt worden! De kinderen zullen zelf moeten blazen of wind moeten maken met een doek of een stuk karton.


Ballonnen Estafette

Verdeel de kinderen in twee groepen van evenveel kinderen. Elk kind heeft een ballon. Na het startsein rent elk kind naar de andere kant van de ruimte, laat zijn ballon knallen (maakt niet uit op welke manier) en rent weer terug. Zodra het eerste kind terug is bij de groep, vertrekt de volgende. De groep die het eerst alle ballonnen heeft laten knallen én waarvan alle kinderen weer terug zijn bij de groep, wint.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten