Pagina's

dinsdag 25 december 2018

Wat te doen in de kerstvakantie?

Yes, het is Kerst!

De kerstvakantie is aangebroken. Een tijd om te genieten met familie en vrienden. Kinderen mogen bijkomen van het harde werken op school. Films kijken, spelletjes spelen en uitslapen. Tenzij jouw kinderen echte ochtendmensen zijn en om 6.30 uur elke dag vrolijk naast je bed staan... :)

De kerstvakantie is de vakantie die het minste uitnodigt om dagjes weg te gaan. Het is koud, guur en snel donker. Maak er dus thuis een gezellige boel van en ga eens iets speciaals doen met je kinderen.
Knutselen in de kerstvakantie

En iets speciaals, dat kan al een leuk knutselproject zijn. Hoe vaak ben je een hele middag samen met je kinderen bezig met schilderen en bouwen? Je hebt vast nog wel een doos over van al die pakketjes die voor de feestdagen zijn afgeleverd. Maak er een grote kijkdoos van. Schilder de binnenkant in junglestijl en plak er wilde dieren in.

Of maak er een piratenboot van! Met een piratenpak voor je zoon of dochter, een ooglapje en een echte piraten verrekijker wordt dit het favoriete speelobject tijdens de kerstvakantie.


Decopatch, schilderen en silk clay

Heb je echte knutsel kinderen thuis? Dan doe je hen een groot plezier met een Decopatch-pakket. Hierin zitten 6 figuren van papier maché en papier, lijm en kwastjes om het dier te decoreren. Kies een stoere dino, een lief paard of een sieradenboom om te decoreren. Je kind is er gegarandeerd een hele middag zoet mee! Je kunt het papier, de lijm en de figuurtjes ook los kopen.

Voor extra sfeer in huis ga je gezellig waxinelichthouders beschilderen. Ook leuk om cadeau te geven aan opa of oma!

Je hebt klei en je hebt slik clay. Met silk clay maak je de mooiste figuren. Bekijk deze instructievideo.


Project "Opruimen"

En denk je nu... ja leuk die ideeën, kan ik wéér spullen kopen, terwijl de speelgoedkasten en knutsellades al uitpuilen! Pak het dan anders aan: ga eerst samen met de kinderen door al het speelgoed wat ze nu hebben. Ook het speelgoed wat op zolder ligt of in de schuur, de boeken en de knuffels. Waar hebben ze al een jaar niet meer mee gespeeld? Verzamel dat en houd een garage verkoop, ga op een rommelmarkt staan of zet het op marktplaats.

Van het geld dat de verkoop oplevert, kun je een leuk knutsel- of bouwsetje kopen voor de kerstvakantie. Bovendien is zo'n opruimactie een ideaal project voor de kerstvakantie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten