Pagina's

woensdag 1 januari 2014

Verjaardagsfeestje in de winter

Is je zoon of dochter in de winter jarig? Maak van het verjaardagsfeestje dan een onvergetelijk winterfeest. Met leuke, winterse activiteiten. Wij raden je vooral aan om ook buitenactiviteiten in te plannen. Ideeën genoeg. Maar zorg wel dat je een alternatief draaiboek achter de hand houdt, voor guur en regenachtig weer.

En mocht het onverhoopt gaan sneeuwen, dan kan dit kinderfeestje écht niet meer stuk. Organiseer dan een aantal last-minute activiteiten, zoals een sneeuwballengevecht, sneeuwpop maken, sleetje rijden. En na afloop voor iedereen warme chocolademelk. Succes verzekerd!

Uitnodiging in wintersfeer

Maak zelf leuke uitnodigingskaartjes in de vorm van een sneeuwpop, een iglo, pinguin of ijsbeer. Ook origineel: schrijf de uitnodigingstekst op zo'n winters foambordje, dat je gemakkelijk en snel in elkaar knutselt.

Vergeet niet om op de uitnodigingen te vermelden dat de kinderen een warme jas, sjaal en handschoenen mee moeten nemen. Want die hebben ze hopelijk wél nodig!

Winteractiviteiten voor een kinderfeestje

Het is hartstikke leuk om met de kinderen te gaan schaatsen. Je kunt naar een kunstijsbaan gaan. Maar veel steden hebben ook een kerstijstbaan, waar je heerlijk kunt zwieren op het ijs.

Blijf je liever thuis met de kids? Geen probleem. Ook dan is er genoeg te doen. Laat alle kinderen bijvoorbeeld hun eigen houten sneeuwpop versieren met foam clay, verf of glitters.

Een leuk spelletje om kleine kinderen bezig te houden is ezeltje prik. Maar dan met een sneeuwpop. Die maak je van karton en hang je op kinderhoogte aan de muur. De hoed, sjaal of wortelneus moeten de kinderen geblinddoekt proberen op de juiste plek te prikken.

Winterse traktaties

Bij een winterfeest horen ook winterse traktaties. Heel toepasselijk, en handig om uit te delen op school,  zijn de traktatietaarten met pinguins of een Frozen traktatietaart.

Ook is het gezellig om met z'n allen buiten boven een vuurkorf marshmallows of knakworstjes te roosteren. Houd wel continu een oogje in het zeil. Voordat je het weet hangt er een loshangende sjaal in het vuur!

Of maak zelf ijsballen van ballonnen, die je vult met water en in de vriezer zet. Sommige worden hol, die kun je als ijsschaal gebruiken. Zo kun je ook zelf ijsbekers of ijsborden maken. Je kunt ook spiesjes met druiven laten bevriezen. Ziet er mooi uit en is nog lekker ook!

Afscheidscadeautjes

Een leuk afscheidscadeautje, om de gasten voor hun komst te bedanken, hoor er bij. Vul een feestelijk traktatiezakje met wat snoepgoed en een paar goedkope uitdeelkadootjes in wintersfeer, zoals een pinguin stickervel, een sneeuwbal of een winters puzzeltje.

Heb jij zelf nog originele tips voor een winter kinderfeestje? Plaats dan gerust een reactie. Het zou leuk zijn als we hier allerlei feest-tips kunnen verzamelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten