Pagina's

woensdag 12 februari 2014

Speelgoed voor in de auto

Met je kinderen onderweg

Eindelijk vakantie! Met het hele gezin met de auto naar Frankrijk. Of even een weekje op wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland. Heerlijk. Maar voor kinderen is zo'n lange autorit een hele uitdaging. Het is fijn als je 's nachts al kunt vertrekken, zodat ze nog even in de auto kunnen slapen. Maar daarna? Hoe houdt je ze bezig? 

Natuurlijk kan dat met een DVD speler, iPad of andere electronische spelletjes. Maar wij helpen je op weg met speelgoed waar kinderen actief mee kunnen spelen. En een paar autospelletjes, die overigens ook heel handig kunnen zijn tijdens korte autoritjes!

Magisch tekenbord

Een magisch tekenbordje is altijd een groot succes. Geen gedoe met kleurtjes en papier. En de kinderen kunnen urenlang blijven tekenen. Je kunt er ook spelletjes mee doen. Laat oudere kinderen iets tekenen met woorden. Bijvoorbeeld een auto. Je tekent de auto met een lijn die is gemaakt door het woord autoautoauto... aan elkaar te schrijven. Of jij tekent iets en de kinderen moeten raden wat het is.

Je hebt handige mini-tekenbordjes waarbij het tekenpennetje vastzit en dus niet kan vallen! Of een extra grote toverlei.

Interactieve boekjes

Voor de kleintjes zijn er interactieve boekjes voor in de auto. Zoals dit autoboek, waarbij je kindje op elke bladzijde de juiste auto bij het verhaaltje kiest en deze door de sleuf in het boek kan laten bewegen. 

Absolute toppers voor in de auto zijn de grappige stickerboeken met herbruikbare stickers. Er is een stickerboek voor vrolijke meiden met échte meidenthema's als cupcakes bakken, popster worden, bloemen verzorgen en prinsessen. Het stickerboek voor stoere jongens gaat over een politieman die het verkeer regelt, werken op de bouwplaats, brandweer en piraten. 

Raamstickers voor in de auto

Waarschijnlijk ken je deze raamstickers in de kleuren blauw, rood, geel en groen nog van vroeger? Wij hebben ons vroeger in ieder geval uren vermaakt met deze plakplaatjes. En ze zijn nog steeds leuk!

De raamplakkers zijn verkrijgbaar in verschillende thema's: voertuigen, dierentuin en boerderij. Met deze thema's kunnen je kinderen hele kunstwerken maken op de autoramen. En dat laatste is helemaal niet erg, want de raamstickers zijn gemakkelijk te verwijderen en laten geen sporen achter!

Leuke spelletjes voor in de auto

Slaat de verveling toe? Dan wordt het tijd voor een gezellig spelletje. Met deze spelletjes wordt het vast dolle pret op de achterbank. Een notitieboekje kan bij deze spelletjes soms handig zijn!

Vreemde eend in de bijt: noem vijf woorden, waarvan er vier bij elkaar horen. De anderen moeten raden welke er niet bij hoort. Bijvoorbeeld: auto, trein, aap, fiets, vliegtuig.

Dieren raden: neem een dier in gedachte. De anderen proberen door het stellen van vragen te raden welk dier jij in gedachte hebt. Ze mogen echter alleen maar vragen stellen, die jij met ja of nee kunt beantwoorden. 

Wie weet het beter: jij stelt een vraag. Bijvoorbeeld hoeveel plaatsnamen ken je die beginnen met een M, hoeveel dieren ken je of welke landen ken je. De kinderen mogen een minuut lang nadenken over mogelijke antwoorden. Als de minuut voorbij is, geeft elk kind aan hoeveel antwoorden het denkt te weten. Degene die denkt de meeste antwoorden goed te hebben, mag zijn of haar antwoorden geven. Lukt dit dan verdient hij of zij een punt. Lukt het niet, dan gaat het punt naar de tegenpartij.

Woordenslang: jij verzint een woord. Daarna verzint iemand anders een woord dat begint met het laatste deel (of de laatste letter) van jouw woord. Bijvoorbeeld: dagvlinder, vlinderverblijf, verblijfplaats, plaatsnaam...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten