Pagina's

woensdag 5 februari 2014

Valentijnsdag op de basisschool

Love is in the air

Valentijnsdag is een ideale dag om op school aandacht te besteden aan het thema verliefd zijn. Verliefd zijn is leuk, maar soms ook erg verwarrend. Kriebels in je buik. Sommige kinderen krijgen een rood hoofd of komen ineens niet meer uit hun woorden. Valentijnsdag is dan een extra fijne dag, want dan kunnen ze die geheime liefde (of een lieve vriend of vriendin) anoniem laten weten dat ze hem of haar zo aardig vinden!

Maar hoe doe je dat? Wij hebben een paar romantische Valentijnstips op een rijtje gezet:


Valentijnskaartje maken

Maak zelf een Valentijnskaartje. Versier bijvoorbeeld een blanco kaart met een heleboel hartjes van vilt of papier. Je kaartje valt extra op als je er een klein cadeautje bij stopt. Wat dacht je van zo'n pluche hartje (met sleutelhanger én zuignapje)?

Als je klaar bent, zet je nog een lieve tekst op het kaartje. Verzin een persoonlijke tekst of gebruik anders een tekstje als 'Ik vind je lief' of 'Best Friends Forever'.

Valentijnscadeautje hoort erbij

Als je écht wilt scoren, laat je het natuurlijk niet alleen bij een kaartje. Dan hoort er ook een romantisch cadeautje bij. Meiden maak je dolblij met zo'n hippe hartjes ketting, een romantische hartjes-sleutelhanger waar je een foto van jezelf in stopt of met zo'n blikken hartje als sleutelhanger.

En voor de jongens? Tja, stoere cadeautjes horen niet bij Valentijnsdag. Dus de jongens zullen er toch aan moeten geloven. Misschien is zo'n grappige lip-toeter in plaats van een echte kus nog acceptabel? En anders wordt het toch een chocolademedaille voor jouw nummer 1. Want de liefde van een man gaat door de maag!

Valentijnsdag traktaties

Wil je meerdere vriendinnen of de hele klas trakteren met Valentijnsdag? Dan zijn deze hartjes-ringen en mini-tasjes een leuke en vooral ook betaalbare traktatie.

Mag het wat meer kosten voor een kleiner groepje? Dan zijn deze houten opbergdoosjes in de vorm van een hart een echte aanrader. Kinderen kunnen deze doosjes zelf versieren met decopatch of foam clay. Dus je hebt meteen een leuke Valentijnsdag-activiteit voor kinderen!

Zo, nu snel aan de slag met de voorbereidingen, want volgende week is het al zover. Wij wensen je in ieder geval alvast een Happy Valentine met veel lieve kaartjes en cadeautjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten