Pagina's

woensdag 2 april 2014

Sportief Kinderfeestje

Kinderfeestje buiten in je tuin

Kinderen doen niets liever dan buiten ravotten. Dus laat de kinderen tijdens een kinderfeestje lekker buiten spelen. In je tuin, een dichtbijgelegen speeltuin of op het pleintje tegenover je huis kunnen ze hun energie kwijt door te rennen, springen, voetballen, klimmen en klauteren. Zorg er wel voor dat je altijd een alternatief binnen-programma achter de hand hebt voor het geval dat het weer niet meewerkt.

En ideeën voor een sportieve invulling van je kinderfeestje zijn er volop. Laat je inspireren door deze tips en geef er je eigen draai aan!

Organiseer zelf een zeskamp

Kies zes sportieve buitenspellen en zet die alvast klaar. Denk bijvoorbeeld aan zaklopen, touwtrekken, boomstam werpen of bliklopen. Een oberrace, waarbij de kinderen zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen met een dienblad met plastic bekertjes met water in de hand, doet het altijd goed. Kijk hier voor nog meer actieve zeskamp-spelletjes voor kinderen.

De winnaar of de winnende groep wordt natuurlijk officieel gehuldigd met een gouden choco-medaille.

T-shirt inkleuren
Je kunt de kinderen voorafgaand aan de zeskamp ook hun eigen sporttas of t-shirt laten inkleuren met textielstiften. Met deze sportieve schmink-sjablonen tover je snel een voetbal of tennisracket op de kindergezichten.

Dit zijn ook fijne activiteiten om achter de hand te hebben in geval van een fikse regenbui. Of verzin een aantal zeskamp-spelletjes die je ook binnen kunt doen. Denk aan blikken gooien met ballen van proppen krantenpapier. Met deze ballen kun je ook kegelen. De kegels maak je van lege keukenrollen (geverfd of beplakt met papier in vrolijke kleuren).

Actief kinderfeestje

Als je budget het toelaat, kun je ook kiezen voor een avontuurlijk uitje. De wat oudere kinderen (vanaf 8 jaar) zullen dit fantastisch vinden. Zeker als je voor zo'n superstoere activiteit kiest als  kinderpaintball of kinder-quadrijden. Of ga met ze naar een klimpark, waar ze naar hartelust kunnen klimmen, kruipen, klauteren, wiebelen en balanceren tussen de touwen.

Na afloop ontvangen de kinderen nog een zakje met sportieve bedankjes, zoals een polsbandje, een voetbal-sleutelhanger, een voetbal punch plopper en wat snoepgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten